“Nada trebuie să fie una bazată foarte mult pe spărtura de porumb şi lapte praf, acesta având darul de a forma un «norişor» în apă. Nădirea în pescuitul novacului trebuie să fie cât mai grupată şi nu foarte masivă. Înainte să lansaţi, aruncaţi 3-4 bulgări, ca să atrageţi atenţia peştelui. De obicei, folosesc următoarea nadă: TTX – 1 kg, spărtură de porumb – 500 g, lapte praf – 500 de grame şi un pic de betaină. Pescuitul de novac presupune multă muncă, deoarece lansetele trebuie schimbate cam la jumătate de oră. Forfacul pe care-l folosesc de obicei este unul scurt, de maximum 10 cm, şi îl las ridicat maximum 4 cm, ca atunci când peştele va înghiţinada, să ia şi cârligul. Este aceeaşi montură folosită la pescuitul crapului sau la cel al tenului, doar că trebuie ridicată mai mult de pe substrat. Cârligele folosite la montura pop-up sunt mari, nr. 1, deoarece novacul are gura mare şi se hrăneşte prin aspiraţie”, a relatat Tavi Colen pentru Libertatea.
CONCURS:
Trimite o poză cu tine şi captura ta, pe adresa pescuit@libertatea.ro şi poţi câştiga o partidă de pescuit, gratis, pe balta Sebi-Lazăr din Alexandria.
Câştigătorul de săptămâna aceasta este Horia Petrovanu, care a prins cu momeală artificială pe Dunăre un şalău de 9,100 kg.
Horia Petrovanu a prins o mândreţe de şalău, de 9,100 kg
Ştiri Comentează