Se recomanda la fiecare masa:
* o jumatate de fruct;
* 1/2 bol de fructe sau legume crude, coapte sau congelate;
* suc de fructe
sanatatii in functie de culorile pe care le poseda. Alimentele colorate se pare ca au mai multe proprietati benefice sanatatii decat cele fade, lipsite de culoare. ALBASTRU. Alimentele albastre ajuta la buna functionare a inimii si previn cancerul. Exemple: afine, mure, struguri, cirese amare, prune, prune uscate, vinete. PORTOCALIU si VERDE. Alimentele care au aceste culori previn bolile coronariene. Exemple: mango, portocale, morcovi, mandarine, pere, ananas, papaya (pentru portocaliu) si spanac, broccoli, mazare, kiwi, salata, conopida, mar verde (pentru verde). ROsU. Aceste alimente „aprinse” sunt recomandate pentru cancerul la san si pentru problemele circulatorii derivate din diabet. Exemple: rosii, ceapa rosie, fasole rosie, varza rosie, capsune, mere rosii, portocale rosii. ALB. Alimente benefice pentru tensiunea arteriala mare si pentru reducerea nivelului de colesterol. Exemple: usturoi, ceapa alba, praz.
Se recomanda la fiecare masa:
* o jumatate de fruct;
* 1/2 bol de fructe sau legume crude, coapte sau congelate;
* suc de fructe