Conform deciziei, Poliția București a fost delegată să îndeplinească misiunea de renumărare a voturilor, deoarece, se arată în ordonanță, SIIJ nu dispune de un spațiu adecvat pentru desfășurarea acțiuni în condiții de siguranță. „Întrucât această activitate nu poate fi realizată într-o singură zi ori SIIJ nu dispune de asemenea încăperi”, subliniază procurorul Sorin Eugen Iasinovschi.
Astfel, scrie site-ul ziare.com, s-a dispus „delegarea polițiștilor din cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București, desemnați de către conducerea acestei instituții pentru a proceda la efectuarea următoarelor acte:
1. Identificarea buletinelor de vot corespunzătoare fiecarei secții de votare.
2. Numărarea voturilor din cadrul fiecarei secții de vot și confruntarea rezultatelor cu numărul de votanți înscriși pe listele de vot corespunzătoare fiecăreia din cele 166 de secții de votare din cadrul sectorului 1 București (cât și a votanților înscriși pe liste suplimentare), care și-au exprimat dreptul de vot.
3. Confruntarea rezultatelor obținute după numărarea voturilor de la cele 166 de secții de votare din cadrul sectorului 1 București, cu datele înscrise în procesele-verbale de consemnare a rezultatelor votării.
4. Predarea sacilor cu buletinele de vot și listele electorale de la cele 166 de secții de votare din cadrul sectorului 1 București la camera de corpuri delicte, unde vor fi păstrate până la finalizarea cercetărilor din prezenta cauză.
5. Efectuarea și a altor acte de urmărire rezultate din context”.
Termenul de soluționare este 8 aprilie 2021.
Procurorul a mai justificat delegarea renumărării voturilor către Poliția București prin faptul că „este foarte posibil să fie necesar accesul specialiștilor criminaliști în încăpere”.
„Având în vedere neconcordanțele ce rezultă din probele administrate până în prezent (înscrisuri, depoziții de martor, etc) este foarte posibil ca după efectuarea operațiunilor descrise mai sus să fie necesar accesul specialiștilor criminaliști care să efectueze constatări tehnico- științifice ale semnăturilor de pe procesele-verbale de consemnare a rezultatelor votării și de pe listele electorale”, se mai menționează în ordonanță.
Potrivit rezultatelor anunțate de Autoritatea Electorală, Clotilde Armand (Alianța USR-PLUS, susținută de PNL) a strâns 36.455 de voturi (40,94%), în timp ce fostul primar Daniel Tudorache (PSD) – 35.451 de voturi (39,81%).