Întrebat dacă a venit la DNA pentru a face un denunț, Florin Secureanu a spus că el nu face niciodată denunțuri.

”Eu am 150 de dosare și am venit să ridic documente. Niciodată nu fac denunț”, a precizat Secureanu.

Despre relația cu iubita sa, Eugenia Chiriac, căreia angajaţii Spitalului Malaxa îi spuneau ”Vrăbi”, Secureanu a spus că este bună și că aceasta este singura care are grijă de el, pe banii ei, pe care ”îi primeşte de la stat”.

Procurorii anticorupție l-au audiat și în urmă cu o săptămână pe Florin Secureanu, atunci acesta plecând de la DNA după șase ore.

Florin Secureanu a fost trimis în judecată în 15 mai, pentru delapidare și luare de mită, fapte pe care le-a comis când era manager al Spitalului “Nicolae Malaxa” din București.

Fostul manager al Spitalului Malaxa a stat aproape șapte luni în arest preventiv, iar din 12 iulie este în arest la domiciliu. El le spunea magistraților care au judecat cererea lui de eliberare din arest preventiv că recunoaște faptele de care este acuzat și le regretă. Secureanu invoca probleme pulmonare și o lucrare stomatologică neterminată care ar putea duce la septicemie printre motivele pentru care ar trebui să fie lăsat în arest la domiciliu.

Secureanu are la activ șapte ani de delapidare la Spitalul Malaxa

Procurorii susțin că, după ce a fost numit manager în anul 2009, Secureanu a conceput și pus în aplicare mai multe mecanisme prin care și-a însușit sume semnificative de bani din patrimoniul spitalului, în cuantum de 9.144.053 lei.

Secureanu și-a însușit sume de bani în numerar din casieria Spitalului „Malaxa”, cu justificarea achitării în numerar a unor bunuri și servicii evidențiate ca fiind livrate/prestate de două societăți comerciale cu comportament fiscal neadecvat. În realitate, aceste două societăți comerciale nu au livrat/prestat niciun bun/serviciu spitalului. Secureanu și-a însușit în acest mod suma totală de 1.944.537 lei.

Pe de altă parte, Secureanu a folosit și alte metode mai complexe, finalizate cu însușirea, din fondurile spitalului, a unor sume semnificative de bani, sub pretextul achitării altor servicii sau bunuri de care ar fi beneficiat instituția spitalicească și care s-au dovedit a fi fictive în totalitate.

Procurorii mai arată că, în perioada 20 mai 2011 — 24 noiembrie 2016, pentru a menține relațiile contractuale dintre Spitalul „Malaxa” și o societate comercială care avea calitatea de furnizor de consumabile medicale, Secureanu a pretins și a obținut de la firma respectivă achitarea contravalorii a 754 prestații de servicii de turism (cazare, masa, bilete de avion) în valoare totală de 1.279.402 lei.

De pachetele turistice a beneficiat în cea mai mare parte Secureanu, dar și apropiați ai săi: prieteni, membri de familie, medici și alți angajați ai spitalului. Toate pachetele turistice au fost achiziționate prin intermediul aceleiași agenții de turism, Secureanu fiind cel care decidea când și unde urma a fi efectuată deplasarea, persoanele participante.

Un alt aspect care a intrigat în seria dezvăluirilor a fost acela că fostul manager locuiește cu chirie într-un apartament al RAPPS, în centrul Bucureștiului, ca să aflăm acum că Secureanu a ridicat în mare secret o vilă pe două etaje într-una dintre cele mai scumpe zone din Capitală, în carierul Floreasca, după ce ar fi achiziționat o bucată de teren și o casă în paragină la un preț derizoriu.

”Acest loc, pe care se afla o casă ruinată, a fost cumpărat de Secureanu în urmă cu 10 ani de la o bătrână care a murit în condiții suspecte. S-a discutat că ar fi fost otrăvită. Totul a fost achiziționat la prețul de 10 milioane de lei vechi!”, a declarat pentru ziarul Libertatea o persoană care cunoaște povestea în detaliu.

Asta în condițiile în care terenul, unul mic, ce-i drept, de aproximativ 150 de metri pătrați, este evaluat la circa 200.000 de euro.

Urmărește-ne pe Google News