Ședința șefului statului cu reprezentanții Guvernului se desfășoară la Palatul Cotroceni.

Pachetul de recuperare economică al Uniunii Europene, conceput pentru a ajuta ţările membre să combată efectele pandemiei de COVID-19, în valoare de 672,5 miliarde de euro, a primit vineri ultima aprobare.

România va avea la dispoziție peste 30 de miliarde de euro din acești bani pentru a investi în redresarea economică, în urma recesiunii provocate de pandemia de Covid-19.

Sunt acei bani europeni, peste 30 de miliarde de euro, care vor fi la dispoziția României în următorii ani pentru a repara ce s-a stricat prin criza economică cauzată de pandemie, pentru a face sistemele publice, economia României mai performante, mai reziliente.

Klaus Iohannis, săptămâna trecută:

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este un document strategic, care prevede investiţii şi reforme, structurat pe 12 domenii prioritare, respectiv: sănătate, educaţie, digitalizare şi securitate cibernetică, transport durabil, combaterea schimbărilor climatice, protecţia mediului, energie, eficienţă energetică, mobilitate urbană, mediu de afaceri şi antreprenoriat, cercetare-inovare, precum şi creşterea capacităţii de rezilienţă în condiţii de criză în domeniul sanitar şi alimentar.

Aceste domenii sunt grupate pe trei piloni principali: Tranziţia Verde şi combaterea schimbărilor climatice; Serviciile Publice, dezvoltarea urbană şi valorificarea patrimoniului; Competitivitate economică şi rezilienţă.

Foto: presidency.ro

Urmărește-ne pe Google News