„Apa a ajuns până la nivelul birourilor, aşa că oamenii nu mai pot lucra acolo din cauza mirosului de mucegai, ci şi-au mutat birourile la etaj, coborând la laboratoare doar când operează probele. O să căutăm cât mai repede o soluţie, pentru reabilitarea clădirii, ca să se rezolve şi această problemă”, a afirmat preşedintele ANPM, Laurenţiu Alexandru Păştinaru.
Acesta a adăugat că situația „este foarte gravă” din cauza sistemului de evacuare a apei pluviale de pe acoperişul clădirii, „care refulează la orice ploaie mai consistentă în subsolul sediului”.
Din această cauză, au fost inundate laboratoarele şi chiar una dintre camerele care adăpostesc arhiva instituţiei.
Potrivit ANPM, cele trei inundaţii pe care le-au avut de gestionat, în ultimele două săptămâni, „au fost cele mai mari probleme semnalate de angajaţii Agenției pentru Protectia Mediului Galați”.
La rândul său, vicepreşedintele ANPM, Eugen Ioan Cozma, s-a referit la deficitul de personal.
Potrivit directorului executiv al APM Galaţi, Robert Rusu, nu mai puţin de cinci specialişti ai APM Galaţi urmează să iasă la pensie anul viitor, iar reprezentanţii agenţiei speră să îi poată înlocui cu tineri absolvenţi de specialitate, astfel încât activitatea instituţiei să nu fie afectată.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro