Postul de televiziune a fost criticat pe scară largă pentru că nu a folosit cuvântul „terorist” pentru a descrie atacul militanților Hamas, care a ucis peste 1.300 de persoane în Israel, majoritatea civili.

BBC susține că evită acest cuvânt ca parte a eforturilor sale de a-și păstra poziția neutră, chiar dacă Hamas este o organizație teroristă interzisă în Marea Britanie. Membrii acesteia – sau cei găsiți vinovați că îndeamnă la sprijinirea grupării militante palestiniene – riscă până la 14 ani de închisoare, conform legislației britanice.

Sediul BBC s-a aflat sâmbătă în apropierea punctului de plecare al unui masiv marș propalestinian care a avut loc în capitala Regatului Unit.

Un cordon de poliţie a fost plasat în faţa intrării principale în clădirea BBC, după ce participanții la manifestație au aruncat vopsea roşie la intrare.

Victoria Derbyshire, o jurnalistă şi prezentatoare a BBC, a postat imagini şi filmări care arată că intrarea principală în sediul din apropierea Oxford Street a fost vandalizată. Uşile rotative şi zidăria de cărămidă fuseseră acoperite cu vopsea.

Mii de oameni la marșul propalestinian din Londra

Mii de manifestanţi propalestinieni au participat la marșul din Londra, cerând încetarea operaţiunilor militare israeliene în Fâşia Gaza, care au fost cauzate de atacul terorist de amploare lansat pe 7 octombrie de gruparea Hamas contra Israelului, notează Agerpres.

Demonstranţii, majoritatea purtând drapele palestiniene şi scandând „Palestina Liberă”, s-au strâns în apropiere de Oxford Circus şi s-au îndreptat apoi spre Downing Street 10, reşedinţa oficială a premierului britanic Rishi Sunak.

Poliţia britanică a avertizat înaintea acestui „Marş pentru Palestina” că va aresta pe orice persoană care îşi va exprima sprijinul pentru mişcarea Hamas sau pentru alte grupări aflate pe lista organizaţiilor teroriste elaborată de Londra. Ulterior, poliția metropolitană din Londra a anunțat că șapte persoane au fost arestate, potrivit Sky News. O „operațiune semnificativă de poliție” era încă activă în capitala Marii Britanii la ora locală 18:00.

Atacul brutal lansat sâmbăta trecută, pe 7 octombrie, de mişcarea islamistă palestiniană Hamas asupra sudului Israelului s-a soldat cu moartea a peste 1.300 de israelieni, în cea mai mare parte civili, şi 3.200 de răniţi, în timp ce aproximativ 120 de civili israelieni şi străini au fost luaţi ostatici şi duşi în Fâşia Gaza.

Foto: Profimedia Images

Urmărește LIVETEXT „Următoarea etapă se apropie”, le-a transmis Netanyahu trupelor israeliene. Bilanțul celor opt zile de confruntări după atacul Hamas asupra Israel

Urmărește-ne pe Google News