El a fost trimis în judecată de DNA în mai 2020, pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, în formă continuată şi participaţie improprie la infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite.
La termenul de vineri, judecătorul a disput închiderea procesului în baza deciziilor Curții Constituționale privind prescrierea, întrucât faptele au fost comise în 2011.
În schimb, Metehoiu a fost obligat pe latură civilă să plătească către Hidroelectrica suma de de 325.879 de lei, reprezentând despăgubiri materiale.
Potrivit rechizitoriului DNA, prevalându-se de funcţia deţinută, Metenoiu ar fi încălcat mai multe dispoziţii legale, în contextul în care, în cursul anului 2011, folosind resursele societăţii pe care o administra, ar fi construit pe propriul teren aflat pe malul Lacului Vidraru, fără autorizaţie, o construcţie metalică pentru deservirea unui ponton plutitor pentru exploatarea ambarcaţiunilor sale în cadrul unor activităţi de agrement pentru turişti.
„Inculpatul ar fi semnat două ordine de plată şi ar fi asigurat decontarea unor facturi către firma executantă a lucrărilor şi cea de proiectare, în condiţiile în care documentele atestau în fals că respectiva construcţie s-ar fi realizat (scriptic) la Barajul Vâlsan, când în realitate fusese realizată la locaţia menţionată mai sus (n.r. – malul Lacului Vidraru)”, preciza DNA.
Pentru una dintre facturi, inculpatul Metehoiu Constantin ar fi determinat două persoane cu atribuţii financiare, aflate în subordinea sa, să acorde vizele de acceptare la plată şi de control financiar preventiv fără ca ele să cunoască faptul că structura era deja executata, mai preciza DNA.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
nasty1 • 26.03.2023, 14:26
Sa-i dea justitia si pensie speciala nesimtita, ca sa-si bata joc de romanii cinstiti pana la capat!