„Vorbim și astăzi de valori de la 20 la 28 de grade Celsius, dar începând de după-amiază și pe parcursul serii fenomenele de instabilitate își vor face din nou apariția și vor fi caracterizate prin averse, în mod deosebit la munte, în Maramureș, Transilvania, Moldova, nordul Olteniei și al Munteniei. Discutăm de valori ale cantităților de precipitații de 15-20 litri/mp”, a transmis Elena Mateescu.
După acest timp de vară, în următoarele zile vremea se schimbă și devine rece, cu temperaturi cu 10-15 grade Celsius mai mici decât cele înregistrate luni și marți.
„Mâine (n.r. – marți) temperaturile rămân în același ecart de valori, de la 17 până la 27… 28 de grade Celsius. Rămân de interes și fenomenele de instabilitate, apoi de la mijlocul săptămânii o masă de aer rece va face ca regimul de temperaturi să scadă cu mai mult de 10 grade Celsius și să consemneze un ecart de la 10 până la 21 de grade Celsius, până la sfârșitul acestei săptămâni”, a anunțat Elena Mateescu.
Directorul ANM spune că ecartul de la 27… 28 de grade Celsius la 15… 20 de grade Celsius, cât este de așteptat să se înregistreze joi și vineri, este „semnificativ”.
În a doua parte a săptămânii, la București se vor înregistra maxime de 16… 17 grade Celsius, iar pe Litoral nu vor fi mai mult de 19 grade Celsius.
După 15 mai, temperaturile vor fi din nou în creștere, cu valori peste pragul unei zile de vară și anume 25 de grade Celsius.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro