„Ca femeie și mamă sper ca situații ca devastatorul caz al Alexandrei să nu se mai repete, iar cadrele medicale să-și înțeleagă pe deplin responsabilitățile nobilei misiuni la care s-au angajat, să nu uite niciodată jurământul pe care l-au depus, să arate mai multă empatie față de pacienți și să facă toate eforturile pentru a-i salva pe cei care au nevoie de ajutorul lor”, a declarat Doina Federovici, șefa CJ Botoșani, conform postării de pe Facebook.
Alexandra Ivanov, gravidă și mamă a trei copii, s-a stins, vineri, 18 august, la nici 26 de ani. În mesajele trimise în noaptea de dinaintea decesului, ea s-a plâns familiei că niciun medic nu îi răspunde la mesaje, în ciuda unor dureri crunte.
Botoșănenii au protestat, pentru trei seri la rând, în oraș, cerând dreptate și demisii după moartea Alexandrei.
Reacția CJ: „Nu abdicăm în fața unor cadre medicale care nu-și fac datoria”
În mesajul transmis, Consiliul Județean atacă medicii și enumeră realizările de la spital.
„Nu abdicăm în fața unor cadre medicale care nu-și fac datoria” și „Este timpul ca și Colegiul Medicilor și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România să-i pedepsească exemplar pe cei care au greșit”, se arată în postare.
Nu vom abdica de la obiectivul nostru de a îmbunătăți serviciile medicale, chiar dacă va trebui să ne luptăm cu opoziția sistemului medical.
Consiliul Județean Botoșani:
Șefa CJ Botoșani: „Vom continua pe această linie a investițiilor”
Șefa Consiliului Județean Botoșani, care conduce și Organizația de Femei a PSD, insistă pe investițiile făcute la maternitate.
„Dacă partea umană ține de fiecare individ în parte, de nivelul de empatie pe care fiecare îl are, noi, ca administrație vom face tot ceea ce este omenește posibil pentru a dezvolta baza materială a spitalului, așa cum am făcut-o și în ultimii ani. Doar pentru Maternitate, Consiliul Județean a derulat și derulează proiecte de aproximativ 5 milioane de euro, finanțate din fonduri proprii, guvernamentale, europene – inclusiv PNRR. Vom continua pe această linie a investițiilor și a dotării spitalului cu echipamente medicale”, a spus Doina Federovici.
Oamenii au reacționat imediat: „Vrem fapte, nu vorbe, nu pile, nu nepotisme”
„Ce limbaj de lemn, câtă lipsă de empatie, vorbe goale”, a reacționat un utilizator Facebook într-un comentariu.
„Vrem fapte… nu vorbe, nu protocoale ,nu pile, nu relații, nu nepotisme”, scrie un altul.
Într-un alt comentariu, o jurnalistă ridică problema numirii actualului manager al Spitalului de Urgență Botoșani: „Ați numit manager de spital un lăcătuș mecanic. Ce îl califica pentru a conduce un spital și a fi responsabil pentru viețile oamenilor? Și mai aveți tupeul să scrieți rândurile astea goale. Demisia!”.
Manager de spital pe linie de partid
Președinta CJ Botoșani, Doina Federovici, a numit, la mijlocul lunii iulie, un nou manager la Spitalului de Urgență Botoșani. Este vorba despre Angel Iulian Călin, care nu avea nicio legătură cu domeniul, după cum a semnalat G4Media.
Acesta a fost lăcătuș mecanic, apoi a făcut un curs de contabilitate și a terminat facultatea de management la 41 de ani, notează publicația citată.
Angel Iulian Călin a fost secretar de stat din partea PSD în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului până la instalarea Cabinetului Ciolacu. În trecut, el a mai fost viceprimar PSD al orașului Săveni și director executiv adjunct al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Andan09 • 23.08.2023, 13:31
Sunt bani multi de furat din spitale, nu poate fi lasat oricine doar pe principiul ca este competent.. trebuie cineva de incredere din partid..
AlexandraMilu • 23.08.2023, 13:22
Asa se intampla atunci cand toate functiile de conducere sunt date politic!