„Persoanele pentru care se instituie măsura carantinării sunt stabilite de către DSP în urma anchetei epidemiologice”, a declarat dr. Oana Nicolescu, şefa DSP Bucureşti, care a făcut și alte precizări:
- Persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2 nu trebuie să sune la DSP, acestea fiind contactate de un reprezentat al DSP pentru efectuarea anchetei epidemiologice, după introducerea rezultatului pozitiv, de către laborator, în aplicaţia informatică Corona Forms.
- Persoanele pozitive pot obţine concediu medical pe baza raportului medical emis de aplicaţia Corona Forms şi transmis de DSP pe adresa de e-mail atât persoanei pozitive (dacă aceasta a indicat o adresă de e-mail), cât şi medicului de familie (pe adresa de e-mail furnizată de SIUI), a mai transmis medicul.
Mii de apeluri la Call-Center-ul DSP București
DSP Bucureşti are 225 de angajaţi, iar în prezent lucrează cu persoane detaşate sau delegate din alte instituţii. De ieri, 23 septembrie, s-au alăturat echipei și 32 de medici rezidenţi, a transmis Nicolescu, potrivit News.ro.
„Îi rugăm pe oameni să acceseze exclusiv numărul de Call Center 021-9462 şi nu pe cele aparţinând altor departamente ale instituţiei şi să vizualizeze informaţiile aflate pe site-ul instituţiei. Ţinând cont că la numărul unic de Call Center 021-9462 s-au înregistrat şi 4.086 de apeluri în 24 de ore, iar persoane care preiau apelurile sunt în număr de circa 10/tură, se poate deduce dificultatea în preluarea apelurilor, motiv pentru care, începând din data de 23 septembrie, a fost suplimentat numărul personalului din Call Center astfel încât să asigurăm un număr de 21 de persoane/tură”, a explicat Oana Nicolescu.
Munca angajaţilor DSP este mai grea acum decât în valurile anterioare, întrucât grupul Call Center activează cu un număr mai mic de persoane, însă s-au făcut demersuri pentru detaşarea a încă 32 de medici rezidenţi, care vor trebui instruiţi pentru a putea furniza informaţii complete şi corecte.
Oana Nicolescu, DSP București:
Foto: Dumitru Angelescu