Michael Mor este așteptat să se însoare pentru a treia oară. Aleasa inimii lui este un fost director de penitenciar. Femeia a fost nevoită să demisioneze din funcție pentru a se putea avea o relație cu interlopul israelian.

S-a mai căsătorit o dată în închisoare

Mor, care are 3 copii cu prima sa nevastă, a divorțat în urmă cu cinci luni de Martum Iloz, o tânără de 20 de ani originară din Kiryat Shmona. Cei doi se căsătoriseră acum trei ani tot între zidurile închisorii.

Ulterior, Mor s-a îndrăgostit de șefa penitenciarului în care este încarcerat. „Are un anumit farmec, știe să vorbească cu femeile, le atrage ca un magnet”, a explicat unul dintre asociații săi.

Din 2018, Mor ispășește o pedeapsă de 10 ani și jumătate de închisoare pentru vânzarea unui dispozitiv exploziv care a provocat moartea fostului martor de stat Tal Korkos.

„Deținut fără abateri disciplinare”

El a depus recent o cerere la conducerea închisorii Sharon pentru a se căsători cu iubita lui. Administrația penitenciarului nu a oferit încă un răspuns cu privire la solicitarea sa, dar, conform așteptărilor, cererea va fi aprobată. Mor este considerat „un deținut fără abateri disciplinare, care nu a provocat revolte”.

„Spre deosebire de șefii altor organizații criminale, Michael Mor este un prizonier care respectă gardienii și ei îl respectă pe el. Va primi foarte curând permisiunea de a se căsători în închisoare. A depus o cerere și direcția este pozitivă”, a spus un oficial, pentru Mako.

Mor este unul dintre puținii șefii a organizațiilor criminale încarcerați care nu este transferat la fiecare șase luni într-o celulă de izolare.

Arestat în 2014, după ce s-a ascuns și în România

Poliția l-a arestat pe Mor în 2014, pe aeroportul Ben-Gurion din Tel Aviv, la întoarcerea sa în Israel după ce a fost fugar 3 ani și s-a ascuns de autorități în Thailanda, Spania, România și Africa de Sud.

Ani întregi, mafiotul a fost o țintă majoră a unității de investigare a crimelor internaționale YAHBAL a poliției israeliene, potrivit Jerusalem Post.. În Thailanda și Africa de Sud, el a condus companii de jocuri de noroc ilegale și se ocupa de extorcare.

În absența lui din Israel, fratele său, Badri Mor, a condus operațiunile, până când a fost împușcat în Nahariya, în iulie 2014. „Menhariya” a fost suspectată de o serie de atacuri asupra poliției și alte tentative de asasinat nerezolvate.

Polițiștii au vrut să-l ucidă

Numele său a apărut și într-un dosar în care patru ofițeri de poliție ar fi complotat să-l omoare. În 2006, 4 polițiști din districtul nordic, Yaniv Ashur, Yossi Levy, Rami Musa, Eldad Hadad și Tal Korkos au fost arestați pentru că au pus la cale o serie de atacuri de răzbunare împotriva lui Mor și a asociaților săi.

În octombrie 2009, 4 ofițeri au fost condamnați la un an de închisoare pentru că au plasat o bombă sub una dintre mașinile lui Mor și pentru că au aruncat o grenadă în casa lui.

Ofițerii au spus că „s-au simțit abandonați de înaltul comandament al poliției, care nu le-a oferit protecție împotriva soldaților organizației lui Mor, care au amenințat și intimidat poliția din Nahariya și din district”.

Ulterior, al cincilea polițist, Korkos, martor protejat al statului în acest caz, a fost omorât la comanda lui Mor.

Reținut în 2017, condamnat în 2018

Eliberat în 2015, Mor a fost arestat în 2017, la vila sa din Ramat Gan, lângă Tel Aviv, într-o operațiune masivă, cu numele de cod „Rechinul”, care a implicat peste 250 de polițiști și forțe speciale.

El a fost reținut împreună cu zeci de presupuși membri ai bandei sale criminale. În perchezițiile care au urmat arestărilor, poliția a confiscat 13 arme, 56.000 de dolari în numerar, vehicule și droguri, inclusiv cocaină și marijuana.

A fost condamnat definitiv în 2018.

Foto: The Times of Israel

Urmărește-ne pe Google News