Trei teroriști mascați ai Hamas au oprit, pe 26 septembrie, mașina lui Hijazi, și au tras în jur de 90 de gloanțe, în ea în timp ce se îndrepta să viziteze pacienții de la un spital din Khan Yunis.

Mmotivul crimei a fost preluarea de către agenții Hamas a unor mari părți din ajutor și fonduri care intrau în Fâșie prin donații către „Heal Palestine”.

„Islam era mama a doi copii mici, o femeie cu cel mai înalt nivel de etică și profesionalism. Ea a rămas în Gaza pentru a-i ajuta pe alții. Ea spunea întotdeauna că a rămas în pentru a-i ajuta pe poporul nostru’”, a transmis ONG-ul palestinian.

„HEAL Palestina este mai dedicată ca niciodată slujirii Gazei, în onoarea ei. Încetaţi focul acum”, a mai notat fundația.

Iyad Khader, un rezident din Gaza, a explicat că „a fost înființată o mafie în partea de sud a Fâșiei Gaze , specialazată în jafuri. Terorizează rezidenții. Trebuie opriți imediat”.

„Acesta nu este prima crimă comisă în acest fel”, a spus și Hussein Jamal, cercetător politic din Gaza.

Adevărul este că civilii sunt uciși zilnic și nimeni nu vorbește despre asta. Hijazi era cunoscută; altfel nimeni n-ar fi aflat circumstanțele morții ei”, a subliniat analistul.

Urmărește-ne pe Google News