La BNR reuşitele “se udă” cu şampanie Dom Pérignon, actele de importanţă naţională pot fi semnate doar cu stilouri de firmă, iar la sfârşit, totul trebuie fotografiat, dar nu cu orice fel de “sculă”, ci cu una Sony!
Angajaţii BNR cu funcţii de conducere sunt obligaţi să declare orice cadou primit în cursul acţiunilor de protocol.
Bunurile evaluate sub 200 de euro pot fi luate acasă, iar cele a căror valoare depăşeşte această sumă pot fi însuşite achitând diferenţa.
Judecând după inventarul făcut public pe site-ul BNR, “recolta” de anul trecut a fost una destul de săracă, însă, chiar şi aşa, în timp ce boşii BNR se întorceau de la serviciu cu mici “atenţii”, primele mii de români afectaţi de criză rămâneau fără loc de muncă.
Dacă mai-marele băncii, Mugur Isărescu, s-a lipsit de o sticlă de vin, în valoare de numai 10 euro – deh!, doar e “patronul” vinului de Drăgăşani, şi are cultivate zeci de hectare cu viţă-de-vie -, subalternul său Mihai Dăscălescu a luat acasă o cameră foto Sony, în valoare de 195 de euro, primită cadou.
Viceguvernatorul Cristian Popa, campion la cadouri
Viceguvernatorul Cristian Popa (foto) a primit zece cadouri, printre care un portofel Mont Blanc, de 175 de euro, două perechi de butoni, de la aceeaşi firmă, de 150 de euro, un set de instrumente de scris, de 30 de euro şi o şampanie Dom Pérignon, de 133 de euro.
A
Napoleon Pop (foto), membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale, a fost cadorisit cu un ceas Charles Hubert, în valoare de 250 de euro. Pentru a şi-l putea însuşi, angajatul BNR a plătit 50 de euro.
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu (foto), a primit o monedă aniversară din aur şi argint, în valoare de 498 de euro, pe care a cedat-o băncii. Pe lângă alte mici atenţii, şeful instituţiei a mai primit o sticlă de vin Twins, de 10 euro, însă nici pe aceasta nu a vrut să o ia acasă.