„Ocuparea prelungită a unor părți ale teritoriului ucrainean amenință să distrugă forța militară rusă și să reducă arsenalul de arme, în timp ce sancțiunile economice vor arunca țara într-o recesiune economică prelungită și izolare diplomatică”, a notat Berrier, director al Agenției de Informații pentru Apărare, într-un raport de 67 de pagini referitor la amenințările la nivel mondial, prezentat joi, 17 martie, Comisiei pentru Apărare din Camera Reprezentanților. 

„Pe măsură ce acest război și consecințele sale slăbesc puterea convențională a țării, Rusia se va baza tot mai mult pe descurajarea nucleară pentru avertiza Occidentul și pentru a proiecta puterea sa publicului intern și extern”, a adăugat Barrier.

„Eforturile SUA de a submina obiectivele Rusiei în Ucraina, combinate cu percepția sa că Statele Unite sunt o națiune în declin, ar putea determina Rusia să se angajeze în acțiuni mai agresive nu numai în Ucraina, ci, și mai larg în confruntarea sa percepută cu Occidentul”, a mai spus Berrier.

Pe 27 februarie, Putin a anunțat că a pus arsenalul nuclear al Rusiei în stare de alertă. Berrier spune că ordinul presupune „pregătiri intense menite să asigure o tranziție rapidă la o stare de alertă superioară în cazul în care situația o impune”.

Potrivit Bloomberg, evaluarea agenției Pentagonului asupra mizei mai largi ale războiului a venit în contextul discuții telefonice între președintele Joe Biden și omologul chinez Xi Jinping.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Foto: captură video

 
 

Urmărește-ne pe Google News