„Nu am văzut niciun indiciu că actori suplimentari ar fi angajaţi în detrimentul Israelului”, a afirmat Brown, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele american Joe Biden a ordonat ca nave de război şi avioane de luptă americane să se apropie de zonele de coastă israeliene şi a crescut ajutorul militar al SUA pentru Israel.

Cum explică șeful armatei SUA trimiterea navelor de război în apropiere de Israel

Această poziţionare are şi un efect de descurajare, a explicat Charles Brown. „Nu este doar pentru a sprijini Israelul, ci şi pentru a avea un efect de descurajare”, a subliniat el.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, prezent şi el la această conferinţă de presă, a reiterat, la rândul său, avertismentul lansat de preşedintele Biden.

„Pentru orice ţară, orice organizaţie, oricine se gândeşte să profite de tragedia din Israel pentru a încerca să extindă conflictul sau să verse mai mult sânge, nu avem de spus decât un singur lucru: nu faceţi asta”, a afirmat Austin.

Foto: Profimedia Images

Urmărește relatarea LIVETEXT a conflictului dintre Hamas și Israel: Israelul spune că atacă Gaza la un „nivel fără precedent”, în timp ce nordul țării e vizat de „o infiltrare suspectă” din Liban. La Ashkelon, un spital a fost lovit de o rachetă Hamas

Urmărește-ne pe Google News