Potrivit IPJ Gorj, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat de 39 de ani, respectiv directorul SGA Gorj, ar fi dispus ca, în perioada septembrie-octombrie 2020, nouă bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 50 de ani, angajați ai instituției pe care o conduce, să desfășoare activități de construire la o pensiune deținută de acesta în orașul Novaci, zona montană Rânca.
În acest sens, bărbații ar fi fost pontați în fals la locul de muncă, deși aceștia și-ar fi desfășurat activitatea la locația de mai sus.
S-a întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare și fals intelectual.
Amendat cu 144.000 de lei pentru că a folosit “la negru” muncitorii și că nu aveau ehipamente de protecție
Este de amintit că, luni, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj i-a aplicat directorului respectiv o amendă de 140.000 de lei pentru că a folosit “la negru“ șapte muncitori şi o amendă de 4.000 de lei pentru că lucrătorii nu purtau echipament de protecție, scrie Europa FM.
Acesta recunoaște că a greșit când a luat 7 funcționari să-i lucreze la cabana de la Rânca, dar consideră că amenda de 140.000 de lei este exagerată, așa că o va ataca în instanță.
“Nu am considerat că fac ceva atât de rău. Angajații Apelor, în fapt, lucrau de aproximativ două săptămâni la Centrul Informațional date Hidro-Rânca. Este o construcție a noastră acolo, în reparații. O lucrare aprobată de Administrația Bazinală Jiu. Puteam să primesc doar un avertisment”
Alexandru Budulan, șef Gospodărirea Apelor Gorj
“Nu mi s-a aplicat pedeapsa minimă, care pleca de la avertisment. S-a mers în maxim 200 de milioane pentru fiecare om la lucru la negru și așa a ieșit această amendă uriașă de un miliard 400 de mii de lei, pe care eu sincer nu am cum să o plătesc.”
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro