,,Şi eu mi-aş dori să fie soluţionat cât mai repede acel dosar, cu o soluţie legală. Ştiţi că a fost necesară redeschiderea urmăririi penale într-un alt dosar, care privea o parte din acele infracţiuni care făceau obiectul investigaţiei din cauza respectivă (în ceea ce priveşte dosarul Teldrum – n.r.). A fost sesizată Înalta Curte pentru confirmarea redeschiderii, cauza a fost declinată pentru că între timp o persoană îşi pierduse calitatea de parlamentar şi, practic, competenţa revenea tribunalului şi a fost trimis la Tribunalul Teleorman. După ce tribunalul se va pronunţa. într-un fel sau altul, va fi soluţionată şi acea cauză”, a declarat Călin Nistor, la ieşirea din sediul Reprezentanţei Comisiei Europene, conform Mediafax.

Șeful DNA a mai precizat că nu știe când va fi soluționat acest dosar la Tribunalul Teleorman deoarece „doar judecătorul stabileşte când dispune o hotărâre în acea cauză”.

„O parte din faptele care fac obiectul acelei investigaţii aflate în lucru la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate, pentru acele fapte s-a dat anterior o soluţie de care procurorul de caz nu a ştiut (în ceea ce priveşte pronunţarea Tribunalului Teleorman – n.r.)”, a explicat Călin Nistor.

Șeful interimar al DNA a participat marți la întrevederea autorităților cu delegația MCV și a explicat că s-a discutat despre buna administrare a sistemului judiciar și despre activitatea Direcției Naționale Anticorupție.

Potrivit sursei citate, delegaţia MCV a avut discuţii şi cu ministrul Justiţiei Ana Birchall, preşedintele CSM, Lia Savonea, vicepreşedintele Nicolae Solomon şi procurorul general Bogdan Licu. Delegaţia efectiuează o vizită în România pentru a evalua situaţia justiţiei din ţara noastră.

Ancheta în dosarul Tel Drum

Dosarul Tel Drum de la DNA se bazează pe o investigație OLAF. Oficiul european anti-fraudă a constatat o fraudă cu fonduri europene în domeniul construcției de drumuri și a recomandat recuperarea integrală a 21 de milioane de euro. Una dintre fraude se referă la firma Tel Drum.

România a făcut obiectul a 11 investigații din partea OLAF, cele mai multe din întreaga Uniune Europeană (UE), iar cazul emblematic pentru fraudarea banilor europeni, în opinia OLAF, este dosarul TelDrum, în care liderul Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a fost pus sub urmărire penală de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), la finalul anului 2017.

În dosar mai sunt urmărite penal alte opt persoane pentru fapte similare. DNA preciza că acest dosar s-a constituit pe baza unei sesizări a Oficiului European Antifraudă (OLAF) transmise la 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârșirii mai multor infracțiuni, între care obținerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanțări din fonduri europene pentru lucrări de reabilitare de drumuri județene. Tel Drum chiar ar fi modificat lungimea unui drum județean, într-un proiect cu fonduri europene, bornele kilometrice fiind montate din 800 în 800 de metri.

În dosarul „Tel Drum”, Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legatură cu favorizarea companiei în privința acordarii de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care Dragnea era președinte al Consiliului Județean Teleorman.


Citește și:

AUDIO: Claudia Nicolae, fosta consilieră a lui Carmen Dan și acum director la Agerpres, a mințit! Publicăm înregistrarea convorbirii telefonice care arată că demonstranții din 10 august au fost urmăriți de Guvern!

 
 

Urmărește-ne pe Google News