„Aceasta va reduce capacitatea regimului de a ataca din nou poporul sirian cu arme chimice. NATO a condamnat constant utilizarea continuă a armelor chimice de către Siria ca pe o încălcare clară a normelor şi acordurilor internaţionale. Folosirea armelor chimice este inacceptabilă, iar cei vinovaţi trebuie să fie traşi la răspundere„, a anunțat Jens Stoltenberg, într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Statele Unite ale Americii, Franța și Marea Britanie au bombardat mai multe ținte guvernamentale din Siria drept reacție la presupusul atac chimic din orașul Douma. Operațiunea a fost lansată în zorii zilei și a vizat depozite cu arme chimice.

Președintele american Donald Trump a anunțat atacul printr-un discurs televizat adresat națiunii. Rusia a avertizat că vor exista consecințe, în timp ce televiziunea siriană de stat a pretins că peste zece rachete au fost doborâte înainte să-și atingă ținta. În urma atacului, ambasadorul rus la Washington a anunțat că atacul nu va rămâne fără consecințe.

Urmărește-ne pe Google News