Potrivit raportului pe care l-a întocmit Bogdan Despescu, șeful Poliției Capitalei alături de 10 ofițeri de la Brigada Rutieră, psihologul unității, doi polițiști de la Secția 18, 7 de la Secția 22, doi față de care nu se pot lua măsuri (șeful Secției 18 și șeful Brigăzii Rutiere în 2016), Marius Voicu (actualul adjunct de la IGPR) sunt cercetați disciplinar.

În afară de Marius Voicu și Nicu Dragoș, pentru ceilalți a fost sesizat Parchetul General.

Nicu Dragoș a fost împuternicit la conducerea Poliției Capitalei în septembrie 2016, după ce chestorul Marius Mihai Voicu a fost promovat, anul trecut, în funcţia de prim-adjunct al şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu.

Cu o experiență de peste 20 de ani în poliție, chestorul Nicu Dragoș și-a început activitatea în 1997, ca ofițer operativ la Poliția Rutieră a Capitalei. Ulterior, a fost șef birou și șef serviciu, iar din 2008 a fost adjunct al șefului Brigăzii Rutiere. Din 2010 și până în 2015 a ocupat scaunul de șef al acestei structuri.

În urmă cu trei ani, pe când era șeful Brigăzii Rutiere București, comisarul-şef de poliţie Nicu Dragoş Orlando a fost împuternicit să exercite, cu caracter temporar, funcţia de director general adjunct al Poliţiei Capitalei, după ce cel care ocupa această funcţie, Roberto Ababei, a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA), în dosarul în care era acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi încercat să favorizeze doi administratori ai unui restaurant din Sectorul 6.

Comisarul-șef de poliție Marius Eugen Ștefan era adjunctul Poliției Capitalei din 3 iulie 2015. Înainte de a fi numit în această funcție el a fost șef de serviciu în cadrul Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti-Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.


Citește și: RADET bagă aeroterme în spitale și-n școli. Rețeaua a ajuns ”ciur”, avariile sunt tot mai dese


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News