Unii dintre presupușii membri ai bandei au fost deja condamnați, iar șeful rețelei a apărut, joi, în fața Tribunalului Districtual Weiden.

Bărbatul este acuzat că ar fi introdus ilegal în Germania peste 50 de oameni preluați din Timișoara. Imigranții au fost găsiți abandonați în orașul Vohenstrauß.

Parchetul îl acuză pe șeful rețelei că a fost implicat în 4 dosare de trafic de persoane în scop comercial, iar oamenii au ajuns într-o situație care le-a pus în pericol viața.

Suspectul s-ar fi ocupat de preluarea, organizarea transporturilor coordonarea și plata șoferilor și complicilor.

Românul a venit în fața instanței cu blugi tăiați

În fiecare dintre cele 4 călătorii identificate de la jumătatea lunii august 2022, 5 până la 9 migranți au fost ascunși deasupra cabinei șoferului camioanelor, înghesuiți în spațiul de dormit care este destinat doar unei persoane.

Va primi o pedeapsă de cel puțin 4 ani și 9 luni

În caz de accident sau frânare bruscă, inculpații ar fi riscat să rănească migranții. Ei au trebuit să rămână în ascunzătoare timp de până la 14 ore, în timpul transportului.

Persoanele transportate ar fi plătit până la 14.500 de euro fiecare pentru a ajunge în Germania. Încă 500 de euro plăteau când ajungeau la destinație.

Parchetul a cerut o pedeapsă între șase și șapte ani. După ce a recunoscut faptele, apărarea a putut apoi să convină cu procurorul asupra unei pedepse cuprinse între 4 ani și 9 luni până la 5 ani și 3 luni.

Polițiștii implicați în acest cazi vor fi audiați luni, apoi se așteaptă să se încheie procesul.

Urmărește-ne pe Google News