Încă nu se știu motivele demiterii lui Mihăilescu, numit și el tot pentru o perioadă de patru luni, în noiembrie 2018, după ce CA Romsilva a aprobat încetarea contractului de mandat al lui Dragoş Ciprian Pahonţu.
Mihăilescu a fost acuzat, de întreg departamentul juridic al Regiei Pădurilor, că a retras în mod abuziv plângerea penală împotriva lui Gheorghe Stan, fost procuror DNA și actual judecător al Curții Constituționale a României, după ce acesta a retras nemotivat apelul declarat de DNA în dosarul Romsilva, în care foștii deputați PSD Ioan Adam și Viorel Hrebenciuc au fost condamnați, în mai 2018, la câte doi ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție pentru retrocedarea ilegală a 43.000 de hectare de pădure în județul Bacău.
Reprezentanții Romsilva au declarat că în perioada următoare va fi demarat procesul de selecție a noului director general.
Codruț Ion Bîlea a absolvit cursurile Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere a Universității ”Transilvania” din Brașov în 1988 și a început cariera profesională ca inginer în cadrul Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice.
Din 1990 a îndeplinit funcții de execuție și conducere în cadrul Ocolului Silvic Curtea de Argeș și al Direcției Silvice Argeș, iar din 2007 a ocupat funcțiile de consilier al directorului general și director al Departamentului Fond Forestier, în aparatul central al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează pădurile aflate în proprietatea publică a statului român, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel național, și are circa 16.500 de angajați la nivelul celor 41 de direcții silvice, administrațiile a 22 de parcuri naționale și naturale și a celor 12 herghelii de stat.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro