În actualul dosar există indicii că Radu Obreja i-ar fi dat diferite sume de bani colonelului Florin Constantin Timu, în schimbul protecției oferite. De asemenea într-o interceptare din dosarul deja trimis în judecată se poate auzi că lui Mihail Martin, un ofițer de la Direcția Generală Anticorupție, urma să i se dea o mașină, iar lui Florin Constantin Timu o anumită sumă de bani, scrie Monitorul de Suceava.
O echipă venită de la București a derulat două percheziții, una la locuința lui Florin Constantin Timu și cealaltă la sediul SIPI Suceava, din clădirea IPJ Suceava.
Acesta va fi dus la audieri la sediul structurii centrale a DNA. Dosarul instrumentat de procurorii militari din DNA este disjuns din cel în care au fost trimiși în judecată ofițerul Mihail Martin din cadrul Serviciului Județean Suceava al Direcției Generale Anticorupție și comisarul-șef Radu-Ionuț Obreja, fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava.
În acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată şi comisarul-şef Radu-Ionuţ Obreja, fostul şef al Serviciului Permise şi Înmatriculări Suceava.
În 15 februarie, DNA a anunțat că a trimis în instanță primul dosar de corupție din cele trei deschise la Serviciul Permise Auto Suceava. Fostul șef al serviciului, comisarul de poliţie Radu Ionuţ Obreja, a fost trimis în judecată de procurori, fiind acuzat că a condus o grupare infracţională din care mai făceau parte poliţişti, funcţionari, instructori auto şi angajaţi ai Registrului Auto Român și care fraudau examenele pentru obținerea de permise de conducere.
Gruparea ar fi acţionat în scopul obţinerii de sume de bani în legătură cu fraudarea examenelor practice pentru obţinerea permiselor de conducere şi în legătură cu înmatricularea autoturismelor.
În noiembrie, în urma perchezițiilor, DNA a ridicat peste un milion de euro, aproape 800 de mii de dolari, ceasuri și mașini de lux. Unele sume erau ținute inclusiv în ligheane.
Un permis costa 5.000 – 7.000 de euro
„Polițiștii DGA, sub coordonarea procurorilor din cadrul DNA pun în executare aproximativ 60 de mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal privind fapte de corupție. Printre suspecți sunt și angajați ai Serviciului de Permise și Înmatriculări Suceava, dar și alte persoane fără calitate specială implicate în activitatea ilegală de obținere a permiselor de conducere și înmatriculare a vehiculelor. Probele administrate au evidențiat crearea unei rețele de intermediere a obținerii permisului de conducere prin fraudarea probei teoretice și a celei practice în schimbul unor sume cuprinse între 5.000 și 7.000 euro pentru un permis”, anunța atunci Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI.