„Se decide soarta Rusiei, locul ei viitor în lume”, a spus Narîşkin, în cadrul unui forum la care a participat la Moscova.

Discursul şefului de spionaj s-a concentrat pe importanţa suveranităţii, el afirmând în fața delegaților că „suveranitatea este o garanţie a bunăstării şi demnităţii cetăţenilor noştri, acesta este viitorul copiilor noştri”.

„În asemenea chestiuni, Rusia nu s-a retras niciodată și nu se va retrage, pentru că altfel va înceta să mai fie Rusia”, a adăugat șeful spionajului rusesc.

BBC amintește de sceneta de pe 21 februarie de la Kremlin, când, înainte de invadarea Ucrainei, Narîşkin a fost pus în încurcătură de preşedintele Vladimir Putin, în timpul unei reuniuni a Consiliului de Securitate transmisă de televiziunea de stat.

Vladimir Putin l-a invitat atunci pe șeful serviciului de informații externe, Serghei Narîşkin, să spună clar dacă susține sau nu recunoașterea independenței republicilor separatiste ucrainene Donețk și Luhansk. A primit răspunsul, dar numai după ce l-a presat pe oficialul care s-a tot bâlbâit.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News