UPDATE: Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) s-a autosesizat în cazul fostului director de la Transelectrica, acuzat că şi-a falsificat diploma de inginer, au declarat pentru Mediafax surse judiciare. Procurorii verifică dacă există fapte de natură penală.
Marius Dănuț Carașol și-a trecut în CV o diplomă de inginer diplomat, obținută în 2005. Însă, diploma ar fi falsă, fapt confirmat și de Facultatea de Electrotehnică, în cadrul Universității Politehnica București, a informat Hotnews.
Informația privind falsificarea diplomei a început să circule de luni pe internet, pe Facebook și diverse site-uri. Deși Ministerul Economiei, acționarul majoritar al Transelectrica, s-a sesizat încă de acum două zile, nici până acum nu a fost luată vreo măsură.
Cu această diplomă falsă, Carașol a trecut în CV că a absolvit Facultatea de Electrotehnică.
„Nu a finalizat studiile!”
Universitatea Politehnica din București (UPB), Facultatea de Electrotehnică, arată într-un răspuns transmis la solicitarea presei că „a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”.
Ministerul Economiei și Consiliul de Supraveghere al companiei i-au solicitat lui Carașol încă de luni, când au apărut primele sesizări, lămuriri despre diploma sa de inginer.
Carașol le-a spus membrilor Consiliului de Supraveghere că diploma sa este reală și neagă vehement că ar fi fost falsificată.
Carașol a fost numit președinte interimar al Directoratului Transelectrica în luna iunie 2019, având mandat până în luna octombrie. Însă, el lucrează în Transelectrica încă din mai 2018, având funcția de director la Sucursala de Transport București.
Este neclar cum a ajuns Consiliul de Supraveghere să-l numească președintele Directoratului Transelectrica, mai ales că este o companie strategică, fiind transportatorul național de energie electrică.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro