Cu peste 15 deplasări externe în ultimii ani, Dan Turturică se pregătește să plece în luna noiembrie la un forum pentru „valorificarea inteligenței artificiale pentru accelerarea dezvoltării” în Maroc. Expunerea de motive a trecut fără probleme în Comitetul Director, iar informația referitoare la plecarea șefului TVR a fost dezvăluită de Libertatea.

TVR: „Nu toate deplasările aprobate de Comitetul Director sunt şi efectuate”

O deplasare în perioada 15-18 noiembrie are o valoare de 3.000 de euro și costuri suplimentare în ceea ce privește cazarea. Conform documentelor interne se precizează că vorbim de o cazare la hotelul de lux Four Seasons Marrakesh, unde „este de așteptat ca prețurile să fie mai mari în această perioadă, din cauza cererii crescute și a popularității locației”.

Oficialii postului public susțin că „nu înseamnă că participanţii se vor caza, în mod obligatoriu, în respectivul hotel”, iar că „până în acest moment, televiziunea publică nu a angajat niciun fel de cheltuieli pentru cazarea la acest eveniment şi nu a făcut niciun fel de rezervare la vreunul dintre hotelurile din Marrakech”. Dar și că „nu toate deplasările aprobate de Comitetul Director sunt şi efectuate”. Lucru care până acum, din informații din interior nu s-a întâmplat.

Dan Turturică pleacă la Sofia

Cu deplasarea în Marrakesh aprobată, preşedinte-director general al SRTv, Dan Turturică, a mai înaintat pe masa Comitetul Director alte trei plecări în străinătate!

Asta în condițiile în care, TVR a pierdut un proces de 8 milioane de euro, iar oficialii SRTv cer Guvernului României o sumă de patru ori mai mare la rectificarea bugetară. Iar angajații se tem de întârzieri la plata salariilor.

Conform documentelor interne din TVR, semnate și parafate oficial de cei din Comitetul Director, Dan Turturică a primit undă verde pentru o plecare în Bulgaria, la Sofia, în perioada 26 – 27 septembrie, la „EBU Leadership Summit”.

Inițial, deplasarea era planificată în perioada 24 – 28 septembrie, dar aceasta a fost micșorată din cauza unor „situații urgente, care nu suferă amânare pe agenda de lucru a PDG al SRTv”.

Apoi ajunge la Bruxelles și Lausanne

Și a doua deplasare a primit „da” din partea Comitetului Director. De această dată în Belgia, la Bruxelles.

La cea de-a 9-a Adunare Generală a difuzorilor internaționali, „International Broadcasting Assembley (IBA)”, din cadrul EBU. Valoarea estimată a deplasării? Aproximativ 3.000 de euro, unde a fost aprobată și „efectuarea suplimentării costului biletului de avion pentru deplasarea domnului Dan Turturică”.

Cu două deplasări aprobate, preşedintele-director general al SRTv, Dan Turturică, se pregătește și de a treia. În decembrie, de această dată.

În perioada 4 – 7 decembrie urmează să plece la cea de-a 93-a Adunare Generală EBU, de la Lausanne, Elveția. Această solicitare de plecare urmează să fie votată în Comitetul Director la finalul acestei luni.

Urmărește-ne pe Google News