Pe 25 august, o rezidentă din Ufa a publicat un videoclip în care și-a exprimat indignarea că o cameră video a fost instalată chiar în fața scaunului unde ginecologul primește pacienții.

Potrivit femeii, ea a fost internată în spital în urmă cu două săptămâni și a fost pusă să semneze un „consimțământ pentru înregistrarea video”, menționându-se că mai multe camere video sunt instalate doar pe coridoarele unității medicale.

Medicul-șef Radik Nadîrgulov a confirmat că există camere de luat vederi pe coridoarele și în sălile de examinare ale departamentului de internare. Supravegherea video a fost instalată „pentru a asigura siguranța pacienților și a personalului”, în conformitate cu decretul guvernamental „privind aprobarea cerințelor pentru protecția antiteroristă a facilităților”, transmis de Ministerul rus al Sănătății.

Nadîrgulov susține că revizuirea camerelor video din cabinetul ginecologului nu implică filmarea pacienților în timpul examinării, iar accesul la înregistrări este „sever limitat”. Medicul-șef al spitalului a remarcat, de asemenea, că pacienții semnează „un avertisment informat cu privire la filmarea video în scopuri oficiale în birouri și zone publice”.

Nadîrgulov susține că revizuirea camerelor video din cabinetul ginecologic nu implică filmarea pacienților în timpul examinării, iar accesul la înregistrări este „sever limitat”.

Doctorul a subliniat, de asemenea, că pacienții semnează „cu privire la filmarea în scopuri oficiale”.

Urmărește-ne pe Google News