• În septembrie 2015, un turist japonez s-a împiedicat pe scări şi a murit după ce a încercat să îşi facă un selfie în faţa templului Taj Mahal din India.
  • În martie 2014, un tânăr spaniol de 21 de ani a murit electrocutat după ce s-a urcat deasupra unui tren ca să-şi facă un selfie cu prietenii. Acesta a atins din greşeală un cablu de înaltă tensiune despre care se credea că ar fi izolat.
  • În ianuarie 2015, doi tineri au murit în Munţii Ural după ce au desprins cuiul unei grenade. Aceştia voiau să imortalizeze îndrăzneala în cadrul unui selfie.

Rusoaica Xenia Ignatyeva, în vârstă de 17 ani, a plonjat în gol de la 9 metri altitudine, după ce s-a urcat pe podul unei căi ferate pentru a-şi face un selfie. A încercat să se salveze, apucând cu mâna un cablu de înaltă tensiune, dar cei 1.500 de volţi au trecut prin corpul ei şi au lăsat‑o fără suflare. În mai puţin de o lună de la accidentul mortal ar fi împlinit 18 ani.

Solistul de muzică raggaeton Jadiel el Tsunami a murit într-un accident rutier după ce a încercat să-şi facă un selfie pe motocicletă. Acesta lansase, cu puţin timp înainte de tragicul eveniment, o melodie care se numea “Me Descontrolo” (Îmi pierd controlul).

În mai 2014, toţi pasagerii unei aeronave Cessna au murit din cauza pilotului care a pierdut controlul avionului, în timp ce îşi făcea un selfie.

O adolescentă română a murit în timp ce încerca să‑şi facă un selfie. Ieşeanca Anna Ursu, în vârstă de 18 ani, s-a fotografiat împreună cu o prietenă deasupra unui tren. În momentul în care piciorul ei a atins un cablu electric neizolat, a fost străpunsă de 27.000 de volţi şi a murit pe loc. Prietena ei a ajuns la spital în stare extrem de gravă.

În iulie 2015, un bărbat din San Diego, California, a fost spitalizat timp de 5 zile, după o încercare de a se fotografia cu un şarpe cu clopoţei. Se pare că reptila veninoasă era animalul lui de casă.

În septembrie 2015, un tânăr de 19 ani din Houston (Texas) a murit după ce şi-a făcut un selfie în timp ce ţinea un pistol în dreptul capului. Arma s-a descărcat automat şi l-a rănit în gât.

Selfie-ul – mai letal decât rechinii

Potrivit unui studiu, numai în 2015, cel puţin 12 oameni au murit din cauza selfie-urilor, în timp ce numai 8 persoane au fost ucise de rechini. În Rusia, deja a fost iniţiată o campanie de conştientizare a riscurilor la care se expun utilizatorii de smartphoneuri atunci când îşi fac selfieuri în anumite circumstanţe periculoase.

Un semnal de alarmă a fost tras şi în cazul turiştilor care vizitează rezervaţiile naturale din America. Accesul în zona Canionul Waterton din Denver, Colorado, fusese închis din cauza celor care se încumetau să se pozeze împreună cu urşii.
Așteptăm întrebări și sugestii la adresa de e-mail tehnologie@libertatea.ro

Urmărește-ne pe Google News