Semaforul a fost montat după mai multe săptămâni de proteste ale locuitorilor, care au cerut să fie luată această măsură, după ce, pe 11 octombrie, un tânăr de 19 ani a murit lovit de o mașină pe trecerea de pietoni.
Oamenii făcuseră primul demers pentru montarea unui semafor în urmă cu zece ani, scrie Hotnews. Din 11 octombrie, de la moartea tânărului, ei au început să protesteze pe trecere. Au oprit traficul, traversând încontinuu șoseaua Antiaeriană.
Luni, 21 noiembrie, Primăria Capitalei a anunțat, pe Facebook, că semaforul montat este funcțional, după ce Administraţia Străzilor a finalizat lucrările de conectare la sursa de electricitate. Potrivit Primăriei Capitalei, continuă procedura legală pentru amplasarea semafoarelor permanente.
„Semaforul provizoriu de pe șoseaua Antiaeriană, de la intersecţia cu strada Cojocaru Elena şi Vasile este funcţional. Administraţia Străzilor Bucureşti a finalizat lucrările de conectare la sursa de electricitate şi continuă procedura legală pentru amplasarea semafoarelor permanente”, a transmis, ieri, Primăria Capitalei.
Primăria Capitalei a scris pe Facebook că până la montarea unui semafor sunt mai mulți pași care trebuie urmați, precum obținerea avizului Comisiei Tehnice de Circulație din PMB, realizarea studiului de fezabilitate, aprobarea indicatorilor tehnico-economici, proiectarea și execuția.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro