”Deşi cunosc faptul că momentul nu este unul potrivit, alimentând şi mai mult speculaţiile cu privire la trecerea către o altă formaţiune politică, trebuie să precizez faptul că această decizie a venit fără legătură cu ceea ce s-a zvonit în ultimele săptămâni. Pot arăta faptul că această decizie este rezultatul unei adânci reflecţii, determinantă fiind atitudinea managerială deficitară a noii conduceri a partidului şi incompatibilitatea cu aceasta”, a transmis Bădulescu.
Bădulescu afirmă că decizia sa a venit în urma schimbării conducerii filialei Buzău a PMP şi aducerea la şefia organizaţiei a unei persoane cu care se află în conflict de mai mult timp.
”Câteva elemente esenţiale ale incompatibilităţii merită amintite: schimbarea de marţi a conducerii filialei Buzău şi aducerea unui domn deputat de Galaţi, persoană cu care eram în conflict de mai multă vreme, votul de abţinere a colegilor deputaţi pe legea medierii, deşi se cunoştea faptul că sunt mediator şi sprijin această profesie”, a mai transmis parlamentarul.
Tomac: Bădulescu a ales calea lașitatii și a traseismului în politică
Eugen Tomac, președinte PMP, a avut o reacție dură, după anunțul lui Bădulescu.
”Domnul senator Bădulescu, a ales un mod urât de a ieși din PMP. Deși a fost tratat cu respect și chiar numit lider al senatorilor noștri, a ales calea lașitatii și a traseismului în politică. Ceea ce a făcut domnul senator arată cu nu a înteles nimic din onoarea pe care i-a făcut-o partidul nostru. Negocierile cu cei care distrug astăzi România fără milă le are de luni bune, iar acum când a venit momentul adevărului, mimează o suparare care nu stă în picioare. Pentru unii demnitatea și cuvântul dat țin, până se vad Parlament. Domnul Bădulescu a ales să nu fie de acord cu moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă pe care nu a susținut-o și a semnat un protocol de loialitate față de noua conducere spre care pleacă, deși i-am cerut să nu o facă”, a transmis președintele PMP.
La sfârșitul sesiunii parlamentare, PSD a negociat cu PMP pentru ca mai mulţi deputaţi să treacă în tabăra social-democraţilor. Discuţiile au avut loc în contextul în care Victor Ponta a reuşit să rupă deja mai mulţi deputaţi PSD care au venit de partea sa.
Cap de listă a fost chiar fostul lider UNPR, Valeriu Steriu. care a anunţat la scurt timp, oficial, plecarea la PSD. “Ce înseamnă asta? Libertate!”, a scris el, pe Facebook.
Ulterior, și senatorii PMP Iustin Talpos și Ion Ganea au părăsit partidul.
După plecarea din partid a celor doi senatori, Ion Ganea și Iustin Talpoș, grupul senatorilor PMP s-a desființat, pentru că a rămas cu doar 6 membri, numărul minim fiind 7.
Citește și: Fotograful Bucureştiului. Cum arătau, „atunci şi acum”, locurile emblematice din Capitală – VIDEO