O primă decizie de evacuare a locuinței de peste 150 de metri pătraţi din strada Mihai Eminescu a fost dată în anul 2011, de Judecătoria Sectorului 2, care l-a obligat și la plata a 111.949 de euro către regie. Decizia nu l-a mulțumit însă pe senator, care a atacat-o în instanță. Trei ani mai târziu, Curtea de Apel a micșorat suma pe care Șerban Nicolae o datorează RA-APPS, la 45.000 de lei. Nici așa Șerban Nicolae nu a fost mulțumit, așa că a atacat încă o dată decizia. Doarul a fost rejudecat şi, după un an şi jumătate, instanţa a decis, definitiv, evacuarea lui Nicolae şi obligarea acestuia la plata a 25.000 de euro.

Nicolae a obținut apartamentul de la RA-APPS în perioada în care a fost consiler la Administrația Prezidențială, întrei 2001 și 2004, și a refuzat să o părăsească în momentul în care nu a mai deținut postul și nu mai avea niciun drept să locuiască acolo. Senatorul a refuzat să părăsească imobilului deși, potrivit declarației lui de avere, are o casă de 381 de metri pătraţi în Voluntari, Ilfov. Acesta mai deţine două terenuri în Tunari şi Voluntari, bijuterii de 25.000 de euro, şi a dat împrumuturi de 260.000 de lei propriilor firme şi de 13.500 de lei unei persoane fizice. Conform aceluiaşi document.

Refuzul de a părăsi apartamentul l-a supărat inclusiv pe mentorul său, Ion Iliescu, cel care l-a adus consilier la Cotroceni.

Șerban Nicolae a devenit celebru prin faptul că a fost avocatul lui Cătălin Voicu, condamnat în anul 2013 la șapte ani de închisoare pentru corupție și eliberat anul trecut. În 2015, Șerban Nicolae a fost autorul unei propuneri legislative controversate, care prevedea ca persoanele reţinute să nu mai fie încătuşate atunci când sunt duse în faţa instanţei decât dacă sunt acuzate de fapte comise cu violenţă.

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News