Primăria Capitalei transmite că închiderea circulaţiei pe acest sens este necesară pentru a putea continua lucrările de supralărgire a arterei, de la 2 la 4 benzi, ținând cont de stadiul avansat al lucrărilor și pentru a respecta graficul de lucru.

Pentru riverani, vor fi realizate traversări ale șantierului, mai transmite Primăria Capitalei.

Ce presupune proiectul

Proiectul presupune lărgirea la 4 benzi, două pentru fiecare sens de circulație, a arterei între Șoseaua Petricani – Nod A3 și Calea Floreasca. Fiecare bandă va avea 3,5 metri lățime, iar trotuarele vor include și o pistă pentru bicicliști pentru fiecare sens.

Intersecțiile pe care Șoseaua Fabrica de Glucoza le traversează vor fi reconfigurate și va fi realizată racordarea la sensul giratoriu din zona Autostrăzii A3. De asemenea, vor fi amenajate noi spații verzi, iar iluminatul stradal va fi modernizat.

Proiectul prevede și amenajarea de parcări, a două drumuri colectoare și semaforizare pe anumite segmente.

Încep lucrările și pe Podul Grant

Primăria Capitalei a anunțat că și Podul Grant intră de luni în lucrări de reabilitare, primele după o pauză de 12 ani.

Astfel, se va închide breteaua care urcă din Calea Griviței spre Gara de Nord, însă circulația pe Podul Grant nu va fi afectată.

Rute alternative:

– pentru urcarea pe pod pentru direcţia Crângaşi se vor utiliza bretelele adiacente rampei Turda;

– pentru coborârea de pe Podul Grant pe Calea Griviţei se vor utiliza pentru întoarcere bretelele aferente Căii Giuleşti.

Foto: Vlad Chirea / Libertatea


Citește și:

Proiect: Guvernul introduce coplata la privat. Pacienții vor achita diferența dintre suma decontată de Casa de Asigurări și costul real al tratamentului


 

Urmărește-ne pe Google News