Concret, procurorii l-au acuzat pe Șerban Bucur că în perioada septembrie 2022-martie 2024 a cerut și a primit de la mai mulți oameni de afaceri un procent de până în 10% din valoarea fără TVA a fiecărei facturi plătite furnizorului sau prestatorului de servicii de către spital. Suma totală încasată în acest fel a fost de 764.000 de lei, adică aproximativ 152.000 de euro.

„În perioada decembrie 2019-iunie 2024, inculpatul Bucur Șerban, la data faptelor manager al Spitalului Clinic CF nr.2 București și ordonator de credite, ar fi pretins și primit de la inculpații B.E, E.S.A, O.M, M.P.A, precum și de la alte două persoane (martori), toți fiind reprezentanți ai unor societăți comerciale aflate în relații contractuale cu spitalul, foloase necuvenite, respectiv, suma totală de aproximativ 764.370 de lei, reprezentând un procent cuprins între 5% și 10 % din valoarea fără TVA a facturilor plătite de unitatea medicală în perioada decembrie 2019-iunie 2024 inclusiv”, a transmis DNA,

Cum lua mită managerul Spitalului Clinic CF 2

Şerban Bucur a luat mită de 146 de ori, în majoritatea cazurilor sumele fiind în numerar și de regulă în plic, în biroul său de la spital. Banii au fost primiți „pentru asigurarea bunei desfășurări a relațiilor contractuale și plata facturilor”, spun anchetatorii.

Acum, fostul manager și-a recunoscut faptele.

„În prezența avocatului, inculpatul BUCUR ȘERBAN a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia”, se arată în comunicat.

Drept urmare, Șerban Bucur a primit 3 ani închisoare, dar cu suspendare și, în plus, interzicerea pe o perioadă de 4 ani a drepturilor de a fi ales în funcții publice sau să fie manager de spital.

Urmărește-ne pe Google News