Irena Šarac a fost abordată de un bărbat pe stradă şi agresată, susține presa sârbă. Atacul a avut loc în timp duminică după-amiază, când ambasadoarea se plimba în apropierea reşedinţei sale din cartierul Salamanca, în nord-estul centrului istoric al Madridului.

Un bărbat cu accent albanez s-a apropiat de ea în timp ce vorbea la telefon şi a întrebat-o dacă este sârbă, după care a lovit-o în spate. Ambasadoarea a căzut la pământ în urma impactului, în timp ce agresorul a fugit de la faţa locului. Šarac a acuzat dureri în urma loviturii şi a declarat că va depune plângere.

Ministrul sârb de externe, Marko Đurić, a condamnat incidentul într-o declaraţie pe social media, calificându-l drept „inacceptabil”. „Condamn, în termenii cei mai fermi posibili, atacul fizic insidios asupra ambasadoarei noastre Irena Šarac în centrul Madridului”, a scris el.

„Astfel de acte de violenţă sunt inacceptabile şi trebuie să fie întâmpinate cu măsuri rapide şi decisive. Solicităm o anchetă completă şi tragerea la răspundere a făptaşului”, a adăugat șeful diplomației sârbe.

Irena Šarac (40 de ani) a fost numită ambasadoare în Spania în aprilie.

Urmărește-ne pe Google News