Vorbind de la tribuna Adunării Generale a ONU în locul președintelui Vladimir Putin, care nu a mai vizitat New York-ul de ani de zile, Serghei Lavrov a avertizat de asemenea împotriva aderării Ucrainei la „NATO”.

Din nou despre teoria „denazificării”

Occidentul „speră să învingă Rusia folosind regimul neonazist ilegitim de la Kiev, dar pregătește deja Europa să se lanseze într-o aventură sinucigașă”, a amenințat șeful diplomației ruse.

Așa cum face în mod regulat președintele rus Vladimir Putin, ministrul Lavrov a vorbit despre „ideea nebunească și periculoasă de a lupta până la victorie împotriva unei puteri nucleare”.

China face apel la toate părțile să evite „provocările”

Luând cuvântul în fața sa sâmbătă, omologul său chinez Wang Yi s-a pronunțat împotriva unei „extinderi” a conflictului din Ucraina și a făcut apel la toate părțile să evite „provocările”.

Vineri, într-o declarație comună, China, Brazilia și o duzină de alte țări din Sud au îndemnat toate părțile să „se abțină de la utilizarea sau amenințarea cu utilizarea armelor de distrugere în masă, în special a armelor nucleare și chimice”.

Urmărește-ne pe Google News