Într-un apel telefonic cu ministrul francez al apărării, Sebastien Lecornu, publicat de partea rusă, Șoigu a spus că Moscova este îngrijorată că Ucraina ar putea folosi o „bombă murdară” în conflict, fără a furniza dovezi care să susțină sugestia că Ucraina ar putea folosi o astfel de armă.

„Au discutat despre situația din Ucraina, care se deteriorează rapid”, a spus ministerul apărării într-un comunicat de presă emis după discuție. „Este o tendință către o escaladare necontrolată în continuare”.

O așa-numită „bombă murdară” folosește explozibili convenționali alături de material radioactiv.

Afirmația oficialului de la Moscova vine într-un moment în care agenția de stat Ria Novosti scrie că autoritățile ucrainene se pregătesc de o provocare pe teritoriul propriu, pentru a da apoi vina pe Rusia.

Autoritățile ucrainene pregătesc o provocare pe care intenționează să o facă pe teritoriul Ucrainei, cu ajutorul unei arme nucleare cu randament redus, sau așa-numita „bombă murdară”, scrie agenția de stat care citează surse anonime.

RIA mai scrie că cei care au pus la cale acest plan mizează pe faptul că după lansarea atacului provocator, Moscova va pierde sprijinul partenerilor-cheie, iar țările occidentale vor putea ridica din nou problema privării Rusiei de statutul de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU.

Informațiile publicate de RIA Novosti nu au putut fi verificate independent de presa internațională.

Urmărește-ne pe Google News