La acest studiu au participat 50 de persoane să acorde note mai multor tipuri de băuturi – vin, bere şi coniac – în timp ce urmăreau patru episoade speciale de Crăciun ale unor seriale TV, potrivit Mediafax.
Fără ca participanţii să ştie, băuturile servite au rămas mereu aceleaşi, deşi aromele şi caracteristicile detectate de participanţi s-au schimbat în mod considerabil în funcţie de tipul programului TV urmărit.
În mod tradiţional, oamenii de ştiinţă au crezut că limba, nasul şi creierul sunt organele care schimbă felul în care oamenii apreciază aromele băuturilor şi preparatelor culinare.
Studii mai recente au evidenţiat faptul că imaginile pe care oamenii le văd pot fi şi ele un element la fel de important.
Însă nu doar programele TV urmărite pot influenţa gustul băuturilor. Potrivit unui profesor britanic, camera în care se află o persoană poate să aibă un impact major asupra felului în care acea persoană percepe gustul băuturii sale.