„Oamenii care poartă măşti de protecţie trec pe lângă un banner uriaş în care două seringi apar pe post de colţi de vampir, în timpul maratonului de vaccinare organizat la «Castelul Bran»”, s scris postul CBC.

„Locul care a reprezentat sursă de inspiraţie pentru „Dracula” lui Bram Stoker, Castelul Bran din România, cunoscut drept Castelul lui Dracula, oferă vaccinuri Pfizer gratuite pentru vizitatori, în fiecare weekend din luna mai”, menţionează și jurnaliştii BBC, care publică un reportaj realizat la situl din județul Brașov.

„Seringile” care au impresionat presa occidentală.

„Medici cu autocolante cu colţi de vampir pe echipamentele lor sterile oferă câte o doză de vaccin Pfizer tuturor celor care vizitează Castelul Bran, din secolul al XIV-lea, aflat în centrul României. A fost asociat cu vampirul lui Stoker, contele Dracula, deoarece se crede că l-a găzduit pe infamul prinţ Vlad „Ţepeş. Această acţiune face parte dintr-o campanie guvernamentală de a încuraja mai mulţi români să fie vaccinaţi”, relatează BBC.

Castelul Bran.

CBS remarcă faptul că vizitatorii se pot prezenta la centrul de vaccinare fără programare, după care vor primi, drept bonus, intrarea gratuită în camera de tortură a castelului, la expoziţia cu 52 de instrumente medievale de tortură, pe lângă un certificat de vaccinare personalizat cu Castelul Bran.

Cei care se vaccinează la Bran primesc o diplomă specială.

„Ideea … a fost să arătăm cum erau oamenii „înţepaţi” în urmă cu 500-600 de ani în Europa”, a glumit directorul de marketing al castelului, Alexandru Prişcu, pentru agenţia de presă Reuters.

Într-un interviu pentru Libertatea, Prișcu declarase că există speranţa că acţiunea va aduce mai mulţi turişti în castelul, în condițiile în care, în 2020, numărul de turişti a scăzut cu 74%, iar încasările s-au redus cu 81%, potrivit aceleiaşi surse.

252 de persoane au fost imunizate la Bran, între care și cetățeni străini, din Mexic, SUA, Germania sau Spania, a declarat Alexandru Prișcu, pentru Libertatea.

Campania de imunizare de la Vama Medievală a Castelului Bran se va realiza în fiecare weekend al lunii mai, cu ajutorul unei echipe medicale mobile, formată din doi medici, patru asistenţi şi trei registratori.

Vaccinarea la castelul Bran are loc fără programare, vinerea, între 14.00-20.00, sâmbăta, între 10.00-20.00, iar duminica, între 10.00-18.00.

Camera de monitorizare după vaccinare.

Foto: Castelul Bran

 
 

Urmărește-ne pe Google News