Cea de-a treia editie a ‘Festivalului Branzei si al Tuicii, defasurata pe Valea Stezii din localitatea sibiana Rasinari a fost plina de surprize.

Unul dintre producatorii prezenti si-a expus sticlele cu palinca in care a pus serpi la macerat, pentru a da savoare bauturii spirtoase.

Imbracat intr-un costum de cowboy, Mihai Aldea (58 de ani) ne-a povestit ca are acasa zeci de asemenea ‘exemplare ce au fost premiate, an de an. ‘Sunt serpi de casa, de cel mult 50 de cm lungime, neveninosi.

Macerate in bautura spirtoasa timp de cateva luni, aceste reptile dau savoare atat palincii, cat si carnii. Livrez astfel de exemplare mai multor restaurante din Occident, numai pe baza de comenzi ferme, sustine barbatul din Marginimea Sibiului.

Manifestarea a mai cuprins si servirea unui bulz urias (mamaliga cu branza de oaie) cu o lungime de zece metri.

 
 

Urmărește-ne pe Google News