Mai precis, parlamentarii vor fi chemați din vacanță pentru adoptarea unei inițiative legislative care va permite eutanasierea sau împușcarea urșilor aflați în „zonele de pericol”.

„Nu neapărat împuşcaţi, să facă o selecţie acolo unde este o zonă de pericol, unde sunt alarmaţi prin primari, prin pădurari, prin localnici. Am vorbit şi cu domnul ministru al mediului, am vorbit şi cu cei mai implicaţi şi mai ştiutori în domeniu. Este o aglomeraţie în anumite zone. Nu mai au mâncare suficientă şi de asta coboară”, a spus Ciolacu după deschiderea depozitului automatizat PepsiCo din localitatea Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov.

Și a continuat: „Am vorbit şi cu domnul Simonis, domnul preşedinte al Camerei, pentru că o astfel de măsură nu se poate decât prin Parlament. Şi, după discuţiile cu ministrul mediului, pornim o iniţiativă şi vom cere o sesiune extraordinară ca să o trecem prin Parlament”.

Șeful Guvernului a precizat că prin noua lege nu se vor împușca toți urșii din România, dar a menționat că viața omului este cea mai importantă.

„Este evident că viaţa omului primează, dar, repet, nu va fi dat liber la împuşcat urşii pe teritoriul României, fiecare cum dorim şi când dorim. Vor fi abordate zonele cu risc foarte mare”, a explicat Marcel Ciolacu.

O adolescentă de 19 ani din Iași a murit marți, 9 iulie, după ce a fost atacată de un urs când se afla pe traseul Jepii Mici din Masivul Bucegi, apoi a fost târâtă de animal și a căzut în prăpastie. Decesul a fost confirmat de salvamontiști, după ce au reușit să ajungă la victimă.

Salvamontiștii, la scurt timp după ce ursul a fost împușcat, pregătindu-se să îl ducă la analize

Urmărește-ne pe Google News