Sever Mureșan fusese transferat, pe 9 septembrie, de familia sa la o clinică din Dijon. Fostul milionar se afla deja într-o stare extrem de gravă.

Trupul neînsuflețit al fostului jucător de tenis urmează să fie adus în țară pentru a fi înmormântat la Câmpia Turzii (județul Cluj), locul natal.

Decesul a fost confirmat, printr-o postare pe Facebook, de clubul CS Dinamo, care a precizat că Mureșan a murit în noaptea de marți spre miercuri, 24/25 septembrie, după un AVC.

Sever Mureșan a fost absolvent al Institutului de Educație Fizică și Sport și a devenit campion național cu Dinamo în 1968, în proba de dublu.

Doi ani mai târziu, ajungea primul jucător profesionist român membru al ATP, fiind convocat în echipa de Cupa Davis a României.

Devenit om de afaceri, după 1989 a adus și organizat în țară cel mai mare turneu de tenis, Open Romania.

Sever Mureșan a pus bazele grupului SM Invest. În 1995, a devenit cel mai mare grup privat din România, având în țară 50 de filiale și 6.000 de angajați.

De asemenea, în 1991, Sever Mureșan a fost cofondator al Băncii Dacia Felix, o bancă românească privată, care a dat faliment.

El a fost persoana-cheie în aducerea lui George W. Bush în România, la data de 23 noiembrie 2002.

Numele lui Sever Mureşan a fost legat de mai multe controverse, printre altele, de devalizarea cu 159 de milioane de dolari a Băncii Dacia Felix, potrivit Gazeta Sporturilor.

A fost arestat mai multe rânduri, acuzat de sustragere de la plata impozitelor şi chiar de tentativă de omor. A fost închis în orașul francez Lille, la începutul anilor 2000

Urmărește-ne pe Google News