Decizia a fost luată pe motiv că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”, notează sursa citată.
În același dosar a fost achitat, în primă instanță, și Adrian Gâdea, fost președinte al Consiliului Județean Teleorman.
Dosarul de corupție vizează trecerea Insulei Belina din proprietatea statului în cea a județului Teleorman și în administrarea Consiliuli Județean Teleorman.
Sevil Shhaideh este acuzată de abuz în serviciu. Ea a fost inculpată în acest dosar în aprilie 2018. La începutul acestui an, un procuror DNA a cerut o pedeapsă orientată spre mediu pentru Shhaideh. Asta în condițiile în care legea prevede o pedeapsă între 2 și 7 ani pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu.
Potrivit procurorilor, în 2013, părţi din insula Belina şi Braţul Pavel, situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman. Ulterior, după câteva zile, cele două proprietăți au fost închiriate tot ilegal unei firme private.
„Concret, în perioada 23 septembrie 2013 – decembrie 2013, în calitate de secretar de stat, inculpata Sevil Shhaideh a iniţiat, a fundamentat, a introdus pe circuitul de avizare şi a prezentat guvernului pentru aprobare un proiect de hotărâre de guvern (ce se va numi HG 943/2013), precum şi nota de fundamentare pe care a semnat-o, în calitate de iniţiator. Pe baza acestor acte s-a aprobat transmiterea unor părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel către domeniul public al judeţului Teleorman şi administrarea Consiliului Judeţean Teleorman. Aceasta, în condiţiile în care inculpata cunoştea că în acest mod întocmeşte acte care încalcă o serie de dispoziţii legale”, precizau procurorii anticorupție într-un comunicat.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!