Defalcat pe profesii, lefurile variază astfel:

  • Inginer agronom – în medie 4.800 de lei net pe lună
  • Inginer zootehnist – în medie 4.800 de lei net pe lună
  • Tractorist – în medie 4.000 de lei net pe lună
  • Mecanic de utilaj agricol – în medie 3.200 de lei net
  • Operator utilaje agricole – în medie 2.900 de lei net pe lună.

„Sezonul de vârf în agricultură se desfășoară de primăvara până la începutul toamnei, perioadă în care majoritatea culturilor sunt recoltate. În acest interval, cererea pentru muncitori sezonieri sporește semnificativ, ceea ce poate conduce la creșterea salariilor oferite, mai ales în contextul unui deficit de candidați în domeniu”, spune Raluca Dumitra, șefa de marketing la eJobs România, cea mai mare platformă de recrutare din țară.

„Această lipsă de personal este alimentată de migrarea angajaților către alte țări UE în căutarea unor salarii mai mari, îmbătrânirea forței de muncă existente și lipsa școlilor profesionale care să formeze viitori specialiști în agricultură. Salariile din acest sector sunt influențate de complexitatea fiecărui rol și de nivelul de experiență și calificare al angajaților. Deși salariile din agricultură sunt mai mici comparativ cu alte industrii, acestea au înregistrat o creștere constantă în ultimii ani, reflectând dezvoltarea și modernizarea sectorului”, mai spune Dumitra.

23.000 de locuri de muncă, pe eJobs

În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile aproape 23.000 de locuri de muncă în România, dintre care în jur de 200 sunt dedicate celor care doresc să lucreze în agricultură.

Comparatorul de salarii funcționează pe baza datelor furnizate de utilizatorii săi.

Datele privind câștigurile au fost extrase din Salario, unde până în prezent peste 750.000 de specialiști și-au introdus veniturile.

Trustul Ringier, care publică ziarul Libertatea, deține și platforma eJobs.

Urmărește-ne pe Google News