- Cumpără colac şi minge înainte de plecare
În zonele turistice, preţurile “sar în aer”; nu fac excepţie nici articolele pentru cei mici – lopăţele şi găletuşe, mingi, colac, etc. Mai bine le iei de la un supermarket, înainte de a porni la drum.
- Rulează cu viteză redusă
Ai vrea să te vezi cât mai repede la destinaţie, dar cu cât apeşi pe acceleraţie, cu atât consumi mai mult carburant. Înarmează- te cu răbdare şi condu cu 10 km/oră sub limita de viteză admisă. Bănuţii economisiţi la benzină îţi vor prinde foarte bine în zilele următoare.
- Ia alimente pentru un picnic…
Este tentant să luaţi masa într-un fast food, pe autostradă, dar este şi destul de costisitor. În pauza pe care o faceţi pe drum, organizaţi un picnic cu sendvişuri proaspete şi prăjituri pregătite acasă.
- … şi prima cină la pachet
Dacă ştii că veţi ajunge la hotel târziu şi nu mai prindeţi masa de seară, inclusă în preţul sejurului, ia la pachet şi cina. Ca să nu vă repeziţi, flămânzi şi obosiţi, la cea mai apropiată terasă din staţiune.
- Rummy, pentru zile ploioase
Dacă vremea vă joacă feste, rezistaţi tentaţiilor care v-ar scoate alţi bani din buzunar – cinema, piscină etc. Mai bine faceţi plimbări lungi prin staţiune şi prin împrejurimi. Iar în orele care mai rămân, jucaţi rummy, şah sau cărţi (luate tot de acasă, nu închiriate de la hotel!).
- Lasă maşina în parcarea hotelului
De ce să mai plăteşti alte parcări, la preţ piperat, în staţiune? Mergeţi cât mai mult pe jos sau pe biciclete. Ori folosiţi transportul în comun (în multe staţiuni, şi din România, şi din străinătate, există linii de transport gratuit de la/la aeroport, plajă etc.).
Prepară chiar tu îngheţata
Cumpără de la supermarket forme pentru îngheţată pe băţ (li se mai spune şi popsicle şi sunt foarte ieftine – 10-12 lei un set de şase bucăţi); umple-le cu suc proaspăt de fructe sau cu apă şi zahăr (poţi strecura şi bucăţele de fructe) şi pune-le în congelator. Când veţi veni de la plajă, veţi avea îngheţate delicioase la minipreţ.