Berea la halba sau la pahar, trebuie sa fie limpede, fara depuneri sau impuritati;
Cand este turnata in pahar trebuie sa formeze o spuma compacta, persistenta si nu foarte voluminoasa, iar bulele de dioxid de carbon sa se degaje lent;
Este bine sa stiti ca berea la halba este, in general, mai proaspata decat cea la sticla sau doza. Aceasta pentru ca butoaiele din care se va servi au un termen de valabilitate mai scurt;
Daca vreti sa fiti siguri ca berea pe care o beti este proaspata, trebuie sa faceti un scurt calcul. In general, durata de valabilitate a unei beri este de 6 luni. Daca scadeti din data de expirare inscriptionata pe sticla sau doza, 6 luni, veti obtine data de fabricatie. Prin urmare, cu cat berea dv. este mai aproape de data de fabricatie, inseamna ca este mai proaspata si tocmai buna de consumat;
Tipul berii este dat de concentratia mustului primitiv (6,5-17%) si de concentratia alcoolica, ce poate varia intre 1,5-5,4%. Aceste elemente trebuie mentionate pe eticheta;
Berea este o bautura nutritiva, fiind o importanta sursa de vitamine din complexul B. Valoarea alimentara a unui litru de bere este de 433 Kcal;
Nu consumati berea care are aspect opalescent sau avand depuneri pe fundul sticlei. Acestea sunt dovezile unui inceput de alterare.