Verificarea dispozitivelor de securitate
Dispozitivele de securitate wireless funcționează pe baterii, așa că va trebui să te ocupi de verificarea acestora și de înlocuirea lor. Dacă dispozitivele pe care le ai funcționează cu ajutorul cablurilor, trebuie să știi că există posibilitatea ca acestea să se uzeze. Și acestea pot fi înlocuite prin cabluri coaxiale, dar dacă nu ai suficiente cunoștințe în domeniu, cere ajutorul unui profesionist pentru o schimbare corectă și sigură.
Curățarea sistemelor
Atunci când apare o defecțiune la nivelul sistemului de securitate, este mai ușor să poți scoate de pe lista posibilităților o eventuală problemă cauzată de mizerie sau praf. Fie că este vorba de blocarea anumitor orificii sau pete pe suprafața camerelor video, toate acestea pot crea probleme. Pentru componentele mai sensibile va trebui să folosești cârpe din microfibră, iar pentru piesele din interiorul dispozitivelor este recomandat să optezi pentru un tub de spray cu aer comprimat.
Verificarea panoului de control
Panoul de control este cel care va indica o posibilă defecțiune, însă este recomandat să faci din când în când o diagnosticare a întregului sistem. Setările acestuia îți vor permite să faci astfel de verificări care pot detecta probleme de conectivitate, atât în cazul sistemelor wireless, cât și al celor cu fir, setări sau baterii pe punct de descărcare. Pentru orice erori semnalate de panoul de control, va trebui să contactezi compania producătoare a sistemului sau magazinul de unde l-ai achiziționat. Specialiștii vor ști să te îndrume înainte de a agrava situația.
Testarea sistemului
Dacă ai noroc și sistemul de securitate nu s-a activat niciodată de când l-ai instalat este recomandat să faci un test pentru a te asigura că funcționează corect. Trebuie doar să setezi sistemul și să verifici dacă alarmele se activează atunci când te plimbi prin încăpere. De asemenea, cu ajutorul unui prieten poți testa acuratețea imaginii înregistrate de camere. Fii atent la felul în care sistemul reacționează și ocupă-te de reparații dacă acesta nu prezintă probleme.
Verificarea camerelor video
Camerele pot fi vandalizate oricând, iar dacă nu îți dai seama la timp, oferi o șansă în plus celor care vor să intre prin efracție. În special dacă ai o firmă, sediul biroului poate deveni cu ușurință o țintă pentru infractori. Verificarea camerelor este esențială pentru ca sistemul să funcționeze ca la carte. Asigură-te că urmărești zilnic poziția în care se află camera, dacă aceasta este murdară sau dacă înregistrează clar imaginea. Nu amâna aceste verificări dacă îți dorești ca afacerea sau locuința ta să fie în siguranță.
Apelarea la profesioniști
Chiar dacă efectuezi verificări regulate, un profesionist va folosi metode mai bune și dispozitive care testează performanțele sistemului de securitate. Cel puțin o dată pe an trebuie să apelezi la o persoană recomandată de producătorul sistemului sau de magazinele de profil. Bugetul investit în securitatea de acasă sau de la birou trebuie să includă și astfel de controale efectuate de un specialist.
Întreținerea sistemului de securitate presupune efectuarea verificărilor de care acesta are nevoie pentru a funcționa pe o perioadă cât mai lungă. Trebuie să faci regulat astfel de teste, dar și să cureți sistemul, iar atunci când apar probleme mai complicate cel mai bine ar fi să apelezi la profesioniști.
Sursa foto: pexels.com