„Vârstnicii au anumite vulnerabilităţi. Adeseori pot fi mai creduli şi, pe de altă parte, o mare parte dintre ei nu ştie să utilizeze internetul şi noile tehnologii”, spune Traian Bădulescu, consultant pe turism.

El recomandă celor vârstnici care nu sunt siguri de opţiunile lor să apeleze la rudele lor mai tinere pentru alegerea unui pachet turistic. Există pachete turistice speciale pentru cei vârstnici, precum programele senior ori programele de tratament – care pot fi achiziţionate ori prin casele de pensii, ori de la agenţiile de turism sau direct de la hoteluri.

„Dacă îşi face rezervarea singur, recomand unui turist vârstnic să apeleze la o agenţie de turism cunoscută. În privinţa alegerii agenţiei de turism se cunosc criteriile – să aibă un grad de notorietate, să fie membră a unor organizaţii profesionale, să aibă licenţă şi asigurare contra insolvenţei şi falimentului etc. O vizită la sediul agenţiei nu strică niciodată”, a mai spus expertul.

Rezervarea pe internet, o corvoadă

În privinţa rezervării pe internet, dacă persoana vârstnică nu este sigură pe ceea ce face, este mai bine să apeleze la ajutorul unei persoane mai tinere şi cu experienţă.

Potrivit lui Bădulescu, este bine ca în anumite situaţii, mai ales în afara ţării, vârstnicii să nu fie doar ajutaţi în procesul rezervării, ci şi însoţiţi, dacă este posibil, de rudele lor mai tinere.

În România există programe speciale cu reduceri mari recomandate şi persoanelor vârstnice, gen „Litoralul pentru toţi”, „Vacanţe la ţară”, „O săptămână la munte”, „Decada balneară” sau „O săptămână de refacere”, care pot fi achiziţionate atât de la agenţiile de turism, cât şi direct de la hoteluri.

 
 

Urmărește-ne pe Google News