Răcoriți mașina

O mașină parcată în soare se transformă în câteva ore în cuptor. Dacă nu găsiți o zonă la umbră, folosiți parasolare în zilele toride. Înainte cu câteva minute de a porni la drum, deschideți ușile și ferestrele pentru a circula aerul cald. În acest mod veți evita disconfortul în timpul mersului.

Conform Napoca Rally Academy, nu este indicat să lăsați motorul pornit pentru a lăsa aerul condiționat să funcționeze. Acest lucru este ne-economic si produce poluare.

Verificați lichidul de răcire

Asigurați-vă întotdeauna, înainte de a pleca la drum, că lichidul de răcire este completat.

Pentru mașinile fără tehnologie stop-start este indicat să opriți motorul în timpul traficului. Repornirea nu va arde mai mult combustibil decât dacă ați fi stat cu motorul în regim de mers în gol mai mult de 10 secunde.

Hidratarea, pe primul loc

În timpul caniculei, în mașină este obligatoriu să aveți multă apă, suficientă pentru dvs. și toți pasagerii. Pentru copii, sticlele de băuturi termoizolate reprezintă o modalitate excelentă de a păstra lichide reci în autoturism.

Atenție la alergii!

În jur de 4 milioane de persoane suferă de alergii in România, o afecțiune care poate fi periculoasă atunci când vă aflați în mers.

Ultimul loc în care doriți să strănutați în mod constant este la volanul unei mașini care circulă cu 90 km/h. Cu toate acestea, medicamentele antialergice au efecte secundare. Este important să discutați cu medicul sau să verificați prospectul, dacă cumva folosiți astfel de tablete.

Renunțați la mașină dacă mergeți la terasă!

Vară, oamenii merg la terase, grătare și festivaluri unde consumă alcool. Înainte de a merge la un astfel de eveniment, stabiliți modul în care veți ajunge acasă. Nu beți dacă vă urcați și găsiți o altă metodă de transport, în cazul în care veți consuma alcool.

Autoturismul nu e loc sigur pentru câine

Dacă afară sunt 22 grade Celsius, interiorul unei mașini poate atinge 47 grade în decurs de o oră. În această situație, dacă aveți un câine este interzis să-l lăsați în autoturism.

Chiar dacă parcăm la umbră sau lăsăm ferestrele în jos, mașina nu este un loc sigur pentru un câine vara.

Evitați reflexia soarelui!

Vederea afectată de soare este o cauză frecventă a accidentelor în timpul verii. Este important să înlocuiți ștergătoarele uzate pentru a menține parbrizul curat. Totodată, utilizați ochelari de soare și parasolar pentru a bloca razele soarelui.

Urmele de pe parbriz pot amplifica strălucirea soarelui. Lichidul de spălare a parbrizului folosit din abundență vă va ajuta să păstrați o vedere clară, mai ales atunci când soarele este jos la orizont în timpul deplasării.

Importanța întreținerii anvelopelor

Când e foarte cald afară, exploziile anvelopelor pot să apară mai frecvent. Înainte de a pleca la drum verificați dacă presiunea anvelopei este la nivelul optim, atât la autoturism precum și la orice vehiculul pe care îl veți remorca.

Dacă acestea prezintă urme evidente de uzură sau dacă sunt dezumflate vor deveni un real pericol pe vreme caniculară deoarece crește probabilitatea de explozii și perforări.

Împărțiți drumul!

În perioada verii, pe șosele apar mai multe categorii de participanți la trafic: mașini care tractează rulote, autorulote, motocicliști, bicicliști sau chiar pietoni si atelaje, pe drumuri secundare.

Trebuie să rămâneți atenți când conduceți în special pe drumurile secundare și să evitați orice risc la depășire.

Adaptați-vă dacă vă prinde furtuna!

Vremea se poate schimba brusc vara, în special în zonele de munte. Fiți pregătiți întotdeauna să vă adaptați stilul de conducere. Condusul prin furtuni puternice de vară vine cu o serie de provocări.

Valul de căldură va persista în toată țara, potrivit meteorologilor care au emis avertizări de cod portocaliu și roșu și în acest weekend. De asemenea, ne așteaptă nopți tropicale cu temperaturi de 30 de grade Celsius.

Urmărește-ne pe Google News