Cine n-a mancat macar o data in viata shaorma, cel mai popular sendvis importat din Orient? Aflate la mare cautare, fast-food-urile de acest gen sunt asaltate de cei care nu pot rezista shaormei. Ce nu se stie insa, e cat de periculos devine produsul atunci cand cei care il prepara nu folosesc manusi si ating banii cu aceeasi mana cu care pregatesc mancarea.
Reporterii Libertatii i-au prins pe bucatarii-vanzatori care din neglijenta pot vinde shaorma cu… salmonela!
Ce boli ascund?
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, de la Institutul de Boli Infectioase ‘Matei Bals’, spune ca din pricina angajatilor din sectorul alimentar care lucreaza fara manusi de protectie ne putem alege cu salmonela sau dizenterie. Exista un risc major in cazul in care ei pun mana direct pe produsele alimentare si in prealabil pe bani’, sustine acesta.
Ups! Fara manusi!
La o vestita shaormerie, situata langa Spitalul Floreasca, produsele sunt foarte gustoase, dar angajatii nu respecta normele de igiena. Cu aceeasi mana pregatesc shaorma si incaseaza banii.
Ups! Ia banii!
Am vrut sa vedem daca fast-food-urile cu specific mexican respecta normele de igiena. Surpriza insa. Reporterul Libertatii a cumparat de la Foisorul de Foc un sendvis preparat fara manusi.
Ups! Ce mizerabil!
De aici chiar nu va sfatuim sa cumparati. Pe langa faptul ca bucatarul e acelasi care incaseaza si banii sub ochii patronului, unitatea alimentara situata la piata Gemeni lasa de dorit la curatenie
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro