Preşedintele PD-L, Emil Boc, pare să nu aibă spor deloc dacă nu se hrăneşte ca la mama acasă. Nu de alta, dar la cantina Guvernului tocmai s-a introdus de câteva zile, pe lista de bucate, un preparat “de suflet” al premierului, “varza à la Cluj”. Şeful bufetului, aflând preferinţele culinare ale lui Emil Boc, s-a adaptat noilor cerinţe.
La bufetul de la Palatul Victoria se serveşte şi mâncare caldă
Astfel, au fost scoase din galantare gustările care până atunci erau singura variantă culinară pentru înfometaţii de la Palatul Victoria. Şi când spunem asta, ne referim la faptul că, până nu de mult, la bufetul Guvernului existau preparate reci, felul principal fiind sandvişurile. Acum, meniul cuprinde mâncare de sezon, gătită după reţete tradiţionale. Printre bucatele pe care mai-marii ţării şi le pot alege se află şi celebra varză à la Cluj. Delicioasă, dacă vă întrebaţi cum e la gust. Am testat-o şi credeţi-ne, Boc are toate motivele să se lingă pe degete
Adrian Năstase a înghiţit cu noduri mămăliguţa
Fostul premier Adrian Năstase nu a călcat niciodată – între 2000 şi 2004, cât timp a condus Guvernul – în bufetul instituţiei. Năstase este cunoscut ca fiind mare iubitor al bucătăriilor sofisticate. Cu mare greutate, Năstase a coborât o singură dată, în 2005, să mănânce la restaurantul Parlamentului, pe vremea când era preşedinte al Camerei Deputaţilor. A înghiţit cu noduri mămăliguţa cu brânză şi nu a mai repetat experienţa.
Călin Popescu Tăriceanu îşi liniştea nervii cu savarine
Tăriceanu (foto) nu s-a dat în vânt să îmbunătăţească meniurile cantinei Palatului Victoria în ultimii patru ani. Premierul liberal avea o singură problemă, şi aceasta din când în când. În momentele în care era foarte nervos sau excesiv de stresat, avea poftă de dulciuri. Surse guvernamentale ne-au povestit că Tăriceanu se liniştea cu savarine.